Nabestaandenpensioen.

Nabestaanden­pensioen.

Wat betekent het voor uw partner en kinderen als ze niet van de wettelijke voorzieningen voor nabestaanden gebruik kunnen maken? Sommige nabestaanden ontvangen een uitkering uit een privéverzekering. Maar de meeste achterblijvende partners of gezinnen zijn voor financiële stabiliteit op een nabestaandenpensioen of partnerpensioen aangewezen. Dit nabestaandenpensioen kan betrekking hebben op partnerpensioen en/of wezenpensioen:

  • Partnerpensioen: gebruikelijk is dat een partner 70% van het ouderdomspensioen ontvangt als partnerpensioen. Als de partner overlijdt stopt het partnerpensioen
  • Wezenpensioen: gebruikelijk is dat kinderen 14% van het ouderdomspensioen ontvangen tot een bepaalde leeftijd. Als beide ouders zijn overleden kan de uitkering verdubbelen.

Middelloon of eindloonregeling

Bij een middelloon of eindloonregeling is het afgeleid van het ouderdomspensioen. Voor partnerpensioen is het gebruikelijk dat een partner 70% van het ouderdomspensioen ontvangt als partnerpensioen. En wordt uitbetaald totdat de partner overlijdt. Het wezenpensioen is vaak 14% van het ouderdomspensioen. De wezen ontvangen de uitkering tot een bepaalde leeftijd. Als beide ouders zijn overleden kan de uitkering verdubbelen.

Beschikbare premieregeling

Voor het partner- en wezen pensioen gaat men bij een beschikbare premieregeling vaak uit van het gemiddelde salaris dat de werknemer verdient (middelloon). Ook wordt rekening gehouden met hoe lang uw werknemer al bij u werkt. En hoeveel jaar hij nog moet werken tot zijn pensioen.

Nabestaandenpensioen voor werknemers

Een nabestaandenpensioen kan collectief door de werkgever geregeld worden. En vergeet u als directeur-grootaandeelhouder uw eigen nabestaanden niet? Hieronder hebben we de pensioenmogelijkheden voor u verzameld.

Alle pensioenproducten met nabestaandenpensioen op een rij

  • In het i-Pensioen is een nabestaandenpensioen automatisch meeverzekerd bij Middelloon.
  • In het Exclusief Pensioen en het Nu Pensioen, onze meest transparante pensioenregelingen, betaalt u naast de premie voor pensioen een premie voor de verzekerde risico’s bij overlijden.
  • De Collectieve Overlijdensrisicoverzekering, is geen pensioenproduct, maar betaalt bij overlijden een eenmalige uitkering aan de achtergebleven partner. Dit is onder meer geschikt wanneer werknemers door het wisselen van werkgever een lager nabestaandenpensioen hebben.

Offerte aanvragen of advies nodig?

Als goede werkgever zoekt u een pensioen dat past bij uw bedrijf en uw werknemers. Voor elk soort bedrijf hebben we volop keuze. Bijvoorbeeld pensioen op basis van beschikbare premie voor beleggingen, eventueel aangevuld met Nettopensioen.

Bekijk hier het complete overzicht van onze producten

Meer weten over deze of een van onze andere pensioenregelingen? Of wilt u advies op maat over een pensioenregeling voor uw medewerkers? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Zwitserleven heeft een uitstekende relatie met een groot aantal professionele verzekeringsadviseurs.