Middelloon­regeling.

Middelloon is de benaming voor een pensioen­regeling voor werknemers. De hoogte van het pensioen in de middelloon­regeling is afhankelijk van twee elementen: het salaris van de werknemer en de periode dat hij of zij in dienst is bij de werkgever.

Pensioen bij een middelloon­regeling

Het woord middelloon spreekt bijna voor zich. De werknemer ontvangt een pensioen op basis van het gemiddelde loon dat hij of zij verdient door de jaren heen. Het middelloon pensioen heeft voordelen voor zowel de werknemers als de werkgever.

Hoe werkt een middelloon­regeling?

1. Pensioen opbouwen
De hoogte van de premie die u als werkgever betaalt, is gebaseerd op het gemiddeld verdiende loon van uw werknemers. Deze premie ligt dus niet vast.
Uw werknemers zijn verzekerd van een gegarandeerde pensioen­uitkering, deze staat dus vast. Dus uw werknemers weten hoeveel ze uitgekeerd krijgen op de pensioendatum.

2. Pensioen uitkeren
Uw werknemers  ontvangen vanaf de pensioendatum een maandelijkse pensioen­uitkering tot hun overlijden.

Waarom kiezen werkgevers voor middelloon?

Werkgevers die kiezen voor een middelloon­regeling pensioen, kiezen voor beheersbare pensioenlasten. Omdat het gemiddeld verdiende loon de basis is van het middelloon, heeft de werkgever geen last van grote schommelingen in premieafdracht wanneer de werknemer salarisverhoging krijgt. Een stijging in salaris werkt alleen door in toekomstige dienstjaren.

Voordelen van middelloon voor werknemers

Het belangrijkste voordeel voor werknemers is dat het middelloon pensioen een gegarandeerd pensioen is. Zwitserleven is een pensioenverzekeraar. In tegenstelling tot een pensioen­fonds mogen wij een gegarandeerde uitkering of premie daarom niet aanpassen bij tegenvallende beleggingsresultaten. Dat betekent dat wij garanties die we geven simpelweg moeten waarmaken. 

Het pensioenproduct met middelloon­regeling

Bent u benieuwd hoe u als werkgever een middelloon­regeling voor uw werknemers kunt invullen? Zwitserleven biedt u het i-Pensioen Middelloon. Deze middelloon­regeling is volledig online, waardoor de kosten lager zijn. Uw werknemers hebben via de werknemerssite direct inzage in hun pensioenzaken.

Pensioen op maat met middelloon­regeling

Middelloon is een van de mogelijke regelingen in een maatwerkoplossing voor de grotere werkgever. Zwitserleven denkt graag met u mee over de invulling van uw pensioen­regeling. 

Is een middelloon­regeling geschikt voor u?

Pensioen is complex en vereist advies. Laat u daarom goed adviseren over uw pensioen­regeling. Zwitserleven werkt hiervoor al jaren samen met professionele, onafhankelijke adviseurs. Zij kunnen u adviseren over pensioenoplossingen van verschillende aanbieders. Zoekt u een onafhankelijke adviseur? Vul dan uw postcode in in onze adviseur zoekfunctie.

U kunt ook te­recht bij Zwitserleven voor advies over uitsluitend Zwitserleven oplossingen. Houd er rekening mee dat u kosten voor advies betaalt. Heeft u een aanvraag voor een afspraak gemaakt? Dan gaan we als volgt te werk:

  • Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op.
  • We inventariseren uw wensen. U kunt kiezen uit onafhankelijk advies van een externe adviseur of advies van Zwitserleven.
  • Kiest u voor een onafhankelijke adviseur? Wij helpen u een adviseur bij u in de regio te vinden.
  • Kiest u voor Zwitserleven? Dan maakt één van onze Zwitserleven pensioenspecialisten een persoonlijke afspraak met u.