Beschikbare premieregeling.

Beschikbare premie­regeling.

Beschikbare premieregeling is de benaming voor een pensioenregeling voor werknemers. De premie die door de werkgever wordt betaald is de basis voor het pensioenkapitaal. Hiervan wordt op de pensioendatum pensioen gekocht. De hoogte en vorm van het pensioen staan bij de beschikbare premieregeling niet van tevoren vast.

Met de beschikbare premie wordt belegd tot aan de pensioendatum. Van het vermogen wordt op de pensioendatum pensioen aangekocht. De werknemer loopt risico op de beleggingen maar profiteert ook wanneer er hoge rendementen worden behaald.

Hoe werkt een beschikbare premie­regeling?

Beschikbare premie­regeling met beleggen

1. Pensioen opbouwen

U bepaalt als werkgever de pensioenpremie die u besteedt aan het pensioen van uw werknemers. De hoogte van de beschikbare premie is afhankelijk van het salaris en de leeftijd van de werknemers. Die premie ligt vooraf vast. Dus als werkgever weet u vooraf waar u aan toe bent.

Omdat we beleggen, is er geen garantie op het pensioenkapitaal. De hoogte van het pensioenkapitaal voor uw werknemers is afhankelijk van de resultaten van de beleggingen.

2. Pensioen aankopen

Op de pensioendatum komt het opgebouwde pensioenkapitaal tot uitkering. Uw werknemers mogen dit alleen gebruiken voor het aankopen van een periodieke pensioenuitkering. Bij welke verzekeraar ze dit doen, mogen ze zelf beslissen. De hoogte en vorm van het pensioen (en van de uitkeringen dus) staan nog niet vast. Die zijn onder meer afhankelijk van de rentestand op het moment van de aankoop van het pensioen.

3. Pensioen uitkeren

Zodra uw werknemer heeft besloten bij welke partij hij zijn pensioen laat uitkeren, wordt zijn opgebouwd pensioenkapitaal omgezet in een levenslange maandelijkse pensioenuitkering.

Zwitserleven pensioenproducten beschikbare premieregelingen met beleggen

  • Het Nu Pensioen is duidelijk, verantwoord en compleet. Een nieuwe en duidelijke manier om pensioen op te bouwen op basis van beleggingen. Deze pensioenregeling is een product van Zwitserleven PPI en Zwitserleven.
  • De meeste mogelijkheden biedt het Exclusief Pensioen. Voor het Exclusief Pensioen worden de pensioenpremies belegd door Zwitserleven of uw werknemers. Zwitserleven geeft volledige transparantie over de kosten.

Waarom kiezen voor beschikbare premieregeling?

De werkgever bepaalt zelf de hoogte van de premie en komt zo niet voor verrassingen te staan. Werknemers hebben in de beschikbare premieregeling soms de keuze wat er met de beschikbare premies gebeurt. Lees meer over alle voor-en nadelen van de beschikbare premieregeling voor u en voor uw werknemers in de brochure van het Verbond van Verzekeraars.

Pensioenproduct van Zwitserleven met een beschikbare premieregeling

  • Voor het Exclusief Pensioen worden de pensioenpremies belegd door Zwitserleven of uw werknemers. Zwitserleven geeft volledige transparantie over de kosten.

Pensioen op maat met beschikbare premieregeling

De beschikbare premieregeling is een van de mogelijkheden in een maatwerkoplossing voor de grotere werkgever. Zwitserleven denkt graag met u mee over de invulling van uw pensioenregeling.

Offerte aanvragen of advies nodig?

Als goede werkgever zoekt u een pensioen dat past bij uw bedrijf en uw werknemers. Voor elk soort bedrijf hebben we volop keuze. Bijvoorbeeld pensioen op basis van beschikbare premie voor beleggingen, eventueel aangevuld met Nettopensioen.

Bekijk hier het complete overzicht van onze producten

Meer weten over deze of een van onze andere pensioenregelingen? Of wilt u advies op maat over een pensioenregeling voor uw medewerkers? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Zwitserleven heeft een uitstekende relatie met een groot aantal professionele verzekeringsadviseurs.