Evenementen voor iedereen met interesse in pensioen

Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Zwitserleven, pensioenactualiteiten en ontwikkelingen in de markt, organiseren we jaarlijks verschillende evenementen. Of u nu deelnemer bent, werkgever of adviseur, er zit altijd iets voor u bij.

Zwitserleven PensioenEvent ‘Building the future together’

Op 25 mei vond dit event plaats. De dag stond in het teken van de Wet toekomst pensioenen. De sfeerimpressie van de dag en alle presentaties zijn te vinden op de speciale pagina PensioenEvent 2023.

Adviseur

Als adviseur is het belangrijk om uw werkgevers te voorzien van de juiste informatie over hun pensioenregeling en de verschillende mogelijkheden voor deelnemers. Daarom bieden wij naast de NieuwZ voor Adviseurs ook relevante informatie via events speciaal voor u.

Zwitserleven Expertsessies

Er verandert veel in de collectieve pensioenmarkt. De Wet toekomst pensioenen geeft u nieuwe mogelijkheden, maar daagt u ook uit. Welke pensioenuitvoerder past het beste bij de wensen van uw klanten? Op het gebied van service, meedenken, keuzevrijheid en duurzame beleggingsambities? Deze online sessies onder leiding van onze experts geven u inzicht in onze producten, processen en beleid. Zo zorgt u voor een optimale dienstverlening naar uw klanten.

We hebben al een sessie over Collectieve waardeoverdracht en een sessie over de Uniforme Rekenmethodiek georganiseerd. Deze zijn terug te kijken. 

Dit doen we voor uw klanten

Om werkgevers op de hoogte te houden van hun pensioenregeling en de mogelijkheden voor hun werknemers, maken we gebruik van verschillende middelen. Zij ontvangen een nieuwsbrief, we bieden een activatieprogramma voor deelnemers, en meer. 

Werkgever

Samen met uw adviseur helpen wij u de juiste beslissingen te nemen als het gaat om uw pensioenregeling. Daarom delen wij pensioenontwikkelingen met u, onder andere via NieuwZ voor Werkgevers en ook via events speciaal voor werkgevers.

Zwitserleven in de praktijk

Een kennismakingsmiddag voor werkgevers. HR-medewerkers en medewerkers van de financiële administratie krijgen inzicht in de pensioenregeling en de mogelijkheden van MijnZwitserleven voor werkgevers.

Daarnaast bespreken we actuele zaken rondom pensioen en behandelen we een aantal pensioenonderwerpen, zoals de nieuwe Wet toekomst pensioenen, ons duurzaamheidsbeleid en onze communicatie naar uw werknemers. U weet dan in één middag alles over de belangrijkste pensioenontwikkelingen en over de diensten van Zwitserleven.

Deze kennismakingsmiddag heeft in april 2023 plaatsgevonden. We houden u op de hoogte wanneer er een volgende dag gepland staat.

Zwitserleven Bomenplantdag

Sinds 2020 hebben we een partnership met Trees for All. Trees for All plant wereldwijd nieuwe bossen, herstelt gedegradeerde bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Samen werken we aan een betere, mooiere wereld. Zo hebben we al bossen geplant in Noord-Brabant en Limburg.

In 2023 doen we dat in Leersum (Utr.). Hier gaan in totaal 24.000 bomen de grond in op voormalige graslanden. Zo veranderen deze kale velden de komende jaren in een sterk bos boordevol bomen, struiken, planten en dieren. Bovendien slaat het nieuwe bos CO2 op en zorgen de bomen onder andere voor schone lucht, zuurstof en water voor ons allemaal. Net als eerdere jaren nodigen we hiervoor enkele werkgevers uit om dit samen met ons te doen. Wie weet dit jaar wel met u.

Deelnemer

Voor een goede financiële basis in de toekomst een mooie wereld die ertoe doet is het goed om op de hoogte te zijn van uw pensioenregeling. En de mogelijkheden die u heeft om te bouwen aan uw financiële toekomst. Hierbij speelt uw levensfase een belangrijke rol. Denk aan: pensioen opbouwen, bijna met pensioen gaan en met pensioen gaan. Daarom organiseren we verschillende events.

PensioenAvond Pensioen opbouwen

PensioenAvond Pensioen opbouwen

Tijdens deze avond in de vorm van een webinar informeren wij u over de keuzes in de pensioenopbouw en geven we inzicht in uw pensioensituatie. Na deze avond heeft u een leuke en leerzame stap gezet om over later na te denken.

PensioenAvond Bijna met pensioen

PensioenAvond Bijna met pensioen

Denkt u erover om binnen nu en 5 jaar met pensioen te gaan? Dan is dit webinar echt iets voor u. We nemen u mee in wat het betekent om met pensioen te gaan. We informeren u over wat de verschuiving van de AOW-leeftijd betekent voor uw pensioen en welke mogelijkheden u heeft. Al deze informatie en meer komt in het webinar aan bod. Zo gaat u goed voorbereid op weg naar uw pensioen.