Evenementen voor iedereen met interesse in pensioen

Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Zwitserleven, pensioenactualiteiten en ontwikkelingen in de markt, organiseren we jaarlijks verschillende evenementen. Of u nu deelnemer bent, werkgever of adviseur, er zit altijd iets voor u bij.

Zwitserleven PensioenEvent 2024: Welkom Toekomst Pensioen

Met Building the future together, het thema van 2023, blikten we vooruit naar de toekomst. Op dit succesvolle PensioenEvent bundelden we onze krachten: werkgevers, adviseurs en pensioenuitvoerders. Nu is de Wet toekomst pensioen een feit en staan we met z'n allen voor de taak om voor 1 januari 2028 nog meer bewustwording te creëren. Om de handen in één te slaan en werknemers zo goed mogelijk bij te staan.

Daarom verwelkomen we tijdens het PensioenEvent 2024 de toekomst van het pensioen in Nederland. En bespreken we trends, uitdagingen, kansen en praktische tips met elkaar. Als de pensioenspecialist met ruim 120 jaar ervaring en nog een heel Zwitserleven voor ons, geven wij hier graag invulling aan.

Dit kunt u verwachten

Met opnieuw Maarten Bouwhuis als fijne dagvoorzitter en goede sprekers garanderen we u volop inspiratie. Workshops geven een prettige, inhoudelijke afwisseling van het programma. Daarom bieden we ook nu weer interessante sessies waarin we u uitdagen om gezamenlijk dieper op onderwerpen in te gaan.

Zet alvast in uw agenda

Binnenkort kunt u zich aanmelden, u ontvangt bericht van ons wanneer dit kan.

  • Zwitserleven PensioenEvent ‘Welkom Toekomst Pensioen’
  • Donderdag 30 mei 2024
  • Van 11.30 tot 17.30 uur
  • In de Rijtuigenloods in Amersfoort*

*Op steenworpafstand van station Amersfoort Centraal en met ruime parkeergelegenheid

Adviseur

Als adviseur is het belangrijk om uw werkgevers te voorzien van de juiste informatie over hun pensioenregeling en de verschillende mogelijkheden voor deelnemers. Daarom bieden wij naast de NieuwZ voor Adviseurs ook relevante informatie via events speciaal voor u.

Ervaringen delen over klantbehoeftes rondom keuzes.

Op 7 februari organiseerde Zwitserleven deze bijeenkomst. Tijdens deze interactieve sessie hebben we de volgende onderwerpen besproken:

  • Terugblik op keuzebegeleiding
  • Ervaringen gedeeld / best practises
  • Kwalitatief en kwantitatief onderzoek Zwitserleven onder deelnemers over het maken van keuzes en de rol van de adviseur
  • Inzichten en spelregels rondom het maken van keuzes

Digitale goodiebag

De presentatie van de bijeenkomst kunt u hieronder downloaden. En u vindt een aantal documenten over keuzebegeleiding. De eerste drie documenten zijn ook tijdens de sessie aan bod gekomen.

Zwitserleven Expertsessies

Er verandert veel in de collectieve pensioenmarkt. De Wet toekomst pensioenen geeft u nieuwe mogelijkheden, maar daagt u ook uit. Welke pensioenuitvoerder past het beste bij de wensen van uw klanten? Op het gebied van service, meedenken, keuzevrijheid en duurzame beleggingsambities? Deze online sessies onder leiding van onze experts geven u inzicht in onze producten, processen en beleid. Zo zorgt u voor een optimale dienstverlening naar uw klanten.

We hebben al een sessie over Collectieve waardeoverdracht en een sessie over de Uniforme Rekenmethodiek georganiseerd. Deze zijn terug te kijken. 

Dit doen we voor uw klanten

Om werkgevers op de hoogte te houden van hun pensioenregeling en de mogelijkheden voor hun werknemers, maken we gebruik van verschillende middelen. Zij ontvangen een nieuwsbrief, we bieden een activatieprogramma voor deelnemers, en meer. 

Werkgever

Samen met uw adviseur helpen wij u de juiste beslissingen te nemen als het gaat om uw pensioenregeling. Daarom delen wij pensioenontwikkelingen met u, onder andere via NieuwZ voor Werkgevers en ook via events speciaal voor werkgevers.

Zwitserleven in de praktijk

Een kennismakingsmiddag voor werkgevers. HR-medewerkers en medewerkers van de financiële administratie krijgen inzicht in de pensioenregeling en de mogelijkheden van MijnZwitserleven voor werkgevers.

Daarnaast bespreken we actuele zaken rondom pensioen en behandelen we een aantal pensioenonderwerpen, zoals de nieuwe Wet toekomst pensioenen, ons duurzaamheidsbeleid en onze communicatie naar uw werknemers. U weet dan in één middag alles over de belangrijkste pensioenontwikkelingen en over de diensten van Zwitserleven. In 2024 organiseren we twee middagen:

  • 2 april 2024: locatie Zwitserleven Amsterdam
  • 11 april 2024: locatie Zwitserleven Amsterdam

U kunt zich vanaf half februari hiervoor aanmelden.

Zwitserleven Bomenplantdag

Sinds 2020 hebben we een partnership met Trees for All. Trees for All plant wereldwijd nieuwe bossen, herstelt gedegradeerde bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Samen werken we aan een betere, mooiere wereld. Zo hebben we al bossen geplant in Noord-Brabant en Limburg.

In 2024 doen we dat in Friesland en wel op 7 maart 2024. Hier gaan we in totaal 2.000 bomen de grond in op het land van particuliere grondeigenaren. De aanplant van nieuwe bomen en struiken is belangrijk om de unieke Friese landschappen te behouden en te versterken. En daarmee ook het leefgebied van talloze planten en dieren. Lees meer over ons partnership met Trees for All.

Deelnemer

Voor een goede financiële basis in de toekomst een mooie wereld die ertoe doet is het goed om op de hoogte te zijn van uw pensioenregeling. En de mogelijkheden die u heeft om te bouwen aan uw financiële toekomst. Hierbij speelt uw levensfase een belangrijke rol. Denk aan: pensioen opbouwen, bijna met pensioen gaan en met pensioen gaan. Daarom organiseren we verschillende events.

PensioenAvond Pensioen opbouwen

PensioenAvond Pensioen opbouwen

Tijdens deze avond in de vorm van een webinar informeren wij u over de keuzes in de pensioenopbouw en geven we inzicht in uw pensioensituatie. Na deze avond heeft u een leuke en leerzame stap gezet om over later na te denken.

PensioenAvond Bijna met pensioen

PensioenAvond Bijna met pensioen

Denkt u erover om binnen nu en 5 jaar met pensioen te gaan? Dan is dit webinar echt iets voor u. We nemen u mee in wat het betekent om met pensioen te gaan. We informeren u over wat de verschuiving van de AOW-leeftijd betekent voor uw pensioen en welke mogelijkheden u heeft. Al deze informatie en meer komt in het webinar aan bod. Zo gaat u goed voorbereid op weg naar uw pensioen.