Duurzaamheid.

Het Zwitserleven Gevoel is onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. We willen allemaal genoeg inkomen hebben om later van te leven, maar wél in een wereld die de moeite waard is. Zwitserleven gelooft dat de financiële sector hier een leidende rol in moet nemen. Ontdek hoe wij hier aan werken.

Meest duurzame verzekeraar

Wij zijn er trots op dat we door De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) weer zijn uitgeroepen tot de meest duurzame verzekeraar van Nederland.

Onze duurzame beleggingsdoelen voor 2030

Image

Gebruik fossiele brandstoffen

-50% CO2 in 2030

Image

Watergebruik

Waterneutraal in 2030

Image

Landgebruik

Geen ontbossing in 2030

Zo werken we aan een betere wereld

Onze vermogensbeheerder ACTIAM belegt voor ons de pensioenpremies met de focus op financieel rendement én duurzaamheid. En als investeerder stimuleren we bedrijven en overheden, mens, milieu en maatschappij te respecteren. Zo dragen we aan het verduurzamen van de wereld waarin we leven.

Selecteren

We selecteren beursgenoteerde bedrijven en landen die bijdragen aan een leefbare wereld op basis van onze fundamentele beleggingsbeginselen.

Indelen

We delen de geselecteerde bedrijven en landen in op basis van de mate waarin ze een positieve bijdragen leveren aan de toekomst.

Instrumenten

We zetten stemrecht, engagementgesprekken en ESG-scores in om de bedrijven en landen waarin we investeren verder te verduurzamen.

Continu beoordelen

Elk kwartaal beoordelen we de investeringen in onze portefeuille.
De resultaten van de verduurzaming delen we met onze klanten.

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".

Duurzaam beleggingsbeleid

Ons duurzame beleggingsbeleid is helemaal ingericht om positief bij te dragen aan de wereld waarin we leven.

"Wij kunnen nu nog nauwkeuriger aandelen selecteren die goed scoren op ESG-criteria én een hoog rendement bieden."
– Dennis van der Putten, Hoofd Verantwoord Beleggen bij ACTIAM

Fondsen

Bekijk de koersen van alle beleggingsfondsen die door Zwitserleven en haar fondsbeheerders worden aangeboden. Bij een aantal fondsen ziet u ook de ESG-scores, CO2-uitstoot en het watergebruik.

Onze vermogens­beheerder

ACTIAM is de duurzame fonds- en vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van 60,5 miljard euro (2019). Zij bieden een compleet assortiment van beleggingsfondsen en beleggingsoplossingen. Van indexbeleggen tot en met impact investeren.

Duurzaam nieuws

In gesprek met palmolieproducenten

In gesprek met palmolieproducenten

Palmolie zit in duizenden voedsel- en cosmeticaproducten. Grote stukken regenwoud worden verwoest voor de productie. Actiam voert gesprekken over verduurzaming van de palmolieproductie.

Zwitserleven investeert in groener Nederland

Zwitserleven investeert in groener Nederland

Zwitserleven heeft onlangs belegd in de groene obligatie van de Nederlandse staat. De succesvolle bijdrage aan deze obligatie onderstreept de rol van ACTIAM als duurzame belegger.

We gaan in gesprek om ontbossing tegen te gaan

We gaan in gesprek om ontbossing tegen te gaan

Bedrijven in de soja- en veeteelt zijn grotendeels verantwoordelijk voor de ontbossing in het Amazonegebied. ACTIAM voert gesprekken met bedrijven in deze sectoren om ontbossing tegen te gaan.

Zwitserleven investeert in een Frans windmolenpark

Een goed voorbeeld van een groen obligatieproject dat Zwitserleven heeft gefinancierd, is het windmolenpark bij het Franse Perpignan. De elektriciteitsproducent haalde met de lening in totaal €1,4 miljard op. Dit geld is nu volledig besteed aan windmolenparken, zonnevelden en een biogas-project.

Wat bijzonder is aan het ontwerp van de windmolens in dit park, is dat ze vrijwel onzichtbaar zijn voor radarsystemen. Hierdoor veroorzaken ze geen storingen op de radarbeelden. Het project is dus niet alleen groen, maar ook vernieuwend en innovatief.