Een jonge vrouw zit aan de voet van een grote boom met haar benen in het water van een meer. Het water is groen gekleurd door de weerspiegeling van de bomen en struiken.

Duurzaam beleggen

Met Gevoel voor
de toekomst.

Met Gevoel voor de toekomst

De toekomst, daar zijn we allemaal mee bezig. Een goede financiële basis in een mooie wereld die ertoe doet. Daarom beleggen we uw pensioenpremie onder andere in organisaties die duurzaam, eerlijk en verantwoord zijn. 

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".

Zo investeren we in uw toekomst én in een betere wereld

Met een vermogen van ruim 45 miljard, het kapitaal van onze deelnemers, kunnen we veranderingen in gang zetten en invloed uitoefenen op bedrijven. Samen kunnen we écht wat veranderen.

Prijswinnende aanpak tegen ontbossing

Prijswinnende aanpak tegen ontbossing

Zwitserleven heeft zich aangesloten bij een initiatief met 8 beleggers om ontbossing binnen hun beleggingen een halt toe te roepen. Met satellietbeelden en kunstmatige intelligentie wordt de ontbossing in kaart gebracht. Daarmee motiveren we bedrijven om hun productie op een duurzame manier in te richten. En kunnen we de voortgang ook effectief volgen. We zijn trots dat deze samenwerking de ESG Engagement Initiative of the Year’-award heeft gewonnen.

We investeren in een windmolenpark

We investeren in een windmolenpark

Bij Zwitserleven investeren we in bedrijven op basis van de mate waarin ze een positieve bijdrage leveren aan de toekomst. Zoals onze investering in een windmolenpark bij het Franse Perpignan. De elektriciteitsproducent haalde met de lening in totaal €1,4 miljard op. Dit geld is nu volledig besteed aan windmolenparken, zonnevelden en een biogas-project. Wat bijzonder is aan het ontwerp van de windmolens in dit park, is dat ze vrijwel onzichtbaar zijn voor radarsystemen. Hierdoor veroorzaken ze geen storingen op de radarbeelden. Het project is dus niet alleen groen, maar ook vernieuwend en innovatief.

Zo werken we aan een betere wereld

Samen met onze vermogensbeheerders, waaronder Cardano, beleggen wij uw pensioenpremie met de focus op financieel rendement én duurzaamheid. En als investeerder stimuleren we bedrijven en overheden, mens, milieu en maatschappij te respecteren. Zo dragen we aan het verduurzamen van de wereld waarin we leven.

Selecteren

We selecteren beursgenoteerde bedrijven en landen die bijdragen aan een leefbare wereld op basis van onze fundamentele beleggingsbeginselen.

Indelen

We delen de geselecteerde bedrijven en landen in op basis van de mate waarin ze een positieve bijdragen leveren aan de toekomst.

Instrumenten

We zetten stemrecht, engagementgesprekken en ESG-scores in om de bedrijven en landen waarin we investeren verder te verduurzamen.

Continu beoordelen

Elk kwartaal beoordelen we de investeringen in onze portefeuille.
De resultaten van de verduurzaming delen we met onze klanten.

Meest duurzame verzekeraar

Meest duurzame verzekeraar

Wij zijn er trots op dat we door De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) weer zijn uitgeroepen tot de meest duurzame verzekeraar van Nederland.

Fondsen

Bekijk de koersen van alle beleggingsfondsen die we aanbieden. Bij een aantal fondsen ziet u ook de ESG-scores, CO2-uitstoot en het watergebruik ten opzichte van de benchmark. 

Partnership met Trees for All

Zwitserleven heeft sinds 2020 een partnership met Trees for All. Trees for All plant wereldwijd nieuwe bossen, herstelt gedegradeerde bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Samen werken we aan een betere, mooiere wereld.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over hoe we, o.a. samen met onze duurzame vermogensbeheerder Cardano, onze invloed als belegger gebruiken voor een betere wereld? In ons beleggingsbeleid leest u verder hoe we onze doelen willen bereiken. Of neem contact op met een adviseur voor meer informatie over onze producten en diensten.