Verantwoord beleggen.

Puur voor later.

Onze klanten vertrouwen ons iedere maand pensioenpremie toe. Die premies beleggen we in bedrijven die verantwoord te werk gaan. Wij geloven dat zulke bedrijven beter zijn voorbereid op de toekomst en dus meer rendement opleveren. Daarnaast dragen we zo bij aan een mooiere wereld - ook eentje die op de pensioendatum nog mooi is.

close

Beleggen

Kiest u voor Zwitserleven Beleggen, dan kiest u voor duurzame fondsen. U kunt al beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. U heeft via MijnBeleggen altijd inzicht in uw beleggingen.

 

Hoe werken we aan een betere wereld? 

  

Positieve selectie

We selecteren beleggingen die bijdragen aan een leefbare wereld.

ESG Integratie

We sturen onze aandelen- en obligatieportefeuilles op een zo groot mogelijke positieve impact.

Actieve aandeelhouders

We spreken met bedrijven over gedragsverandering en meer aandacht voor duurzame thema's.

Uitsluitingen

Bedrijven die niet kunnen of willen bijdragen aan een duurzame energie-toekomst zullen we niet in de portefeuille houden.

5 keer op rij nummer één in verantwoord beleggen.

Zwitserleven is sinds 2012 vijf keer op rij uitgeroepen tot de meest verantwoorde belegger onder verzekeraars. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). In het onderzoek zijn 30 verzekeringsmaatschappijen onderzocht.

  

 

 

Beleggingsbeleid.

Vanaf 2016 is ons beleggingsbeleid nog verder aangescherpt. Ons nieuwe beleid maakt het mogelijk om in een breder scala van bedrijven te investeren, waardoor we nog meer positieve invloed kunnen uitoefenen.

 

 

Verantwoord rendement.

Zwitserleven zorgt er actief voor dat uw pensioengeld niet wordt belegd in ondernemingen die een negatieve invloed hebben op mens en milieu. Dat doen we door alléén te beleggen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstest.

 

Keurmerk transparantie.

Vanwege onze transparantie en ons verantwoord beleggingsbeleid mag Zwitserleven als eerste pensioenverzekeraar van Nederland het keurmerk van Eurosif voeren voor haar gehele fondsenlijn. Het doel van Eurosif is om de financiële sector bewust te maken van de noodzaak om duurzaam te ondernemen.

Zwitserleven investeert in een Frans windmolenpark.

Een goed voorbeeld van een groen obligatieproject dat Zwitserleven heeft gefinancierd, is het windmolenpark bij het Franse Perpignan. De elektriciteitsproducent haalde met de lening in totaal €1,4 miljard op. Dit geld is nu volledig besteed aan windmolenparken, zonnevelden en een biogas-project.

Wat bijzonder is aan het ontwerp van de windmolens in dit park, is dat ze vrijwel onzichtbaar zijn voor radarsystemen. Hierdoor veroorzaken ze geen storingen op de radarbeelden. Het project is dus niet alleen groen, maar ook vernieuwend en innovatief.

Columns Corné van Zeijl.

Corné van Zeijl is analist, strateeg bij ACTIAM en beurscommentator bij RTL Z en BNR.

Puur voor Later.

Download de Puur voor Later krant in het Nederlands(pdf) of in het Engels (pdf) met alle informatie over hoe wij verantwoord beleggen.