Rendementen lifecycles.

Zwitserleven HorizonBeleggen betekent voor u beleggen zonder omkijken. Op basis van uw leeftijd en resterende jaren tot de pensioendatum beleggen wij uw pensioengeld in een mix van aandelen, vastgoed, bedrijfs- en staatsobligaties. Zwitserleven verzorgt de individuele mix van de beleggingen. Dit gebeurt op basis van een zogenaamd 'lifecycle model'. Het lifecycle model is zo ontworpen dat u de kans op een goed rendement benut, terwijl de risico's steeds verder worden afgebouwd. Het beleggingsrisico neemt stap voor stap af, zelf hoeft u hiervoor niets te doen. Bij HorizonBeleggen vormt uw pensioendatum de horizon voor de beleggingen binnen uw pensioen.

Met ProfielBeleggen heeft u het gemak van een automatische lifecycle met de mogelijkheid de beleggingen beter af te stemmen op uw persoonlijk beleggerprofiel. Het beleggerprofiel wordt vastgesteld aan de hand van een ingevulde vragenlijst en bepaalt welke lifecycle het beste bij u past. ProfielBeleggen bestaat uit vijf lifecycles, van voorzichtig tot offensief.

Lifecycle rendementen per maand

Lifecycle rendementen per maand

Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. De rendementen van HorizonBeleggen en ProfielBeleggen op onze website zijn bedoeld als voorbeeld. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De genoemde rendementen zijn voor aftrek van kosten. We noemen dit bruto fondsrendement. Er kan een verschil zijn tussen de voorbeeldrendementen op onze website en uw werkelijke rendementen. Uw adviseur kan u hierover verder informeren. Meer informatie vindt u in de prospectus, het jaarverslag en de essentiƫle beleggersinformatie. U kunt uiteraard ook contact opnemen met uw werkgever, uw adviseur of de werknemersdesk.

Let op: Beleggen met uw pensioengeld is altijd risicovol! Uw pensioen is niet gegarandeerd. Dit geldt voor alle beleggingsvormen.

Gaat u bijna met pensioen?

Een belangrijk moment in uw leven! Het is verstandig om alvast na te denken over uw pensioen. Niet alleen om te beslissen hoe u straks uw dagen gaat vullen, ook de financiƫle kant vraagt om voorbereiding. Zwitserleven zet op een rij wat u kunt verwachten.