Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Beleggingsvorm HorizonBeleggen.

Met de beleggingsvorm HorizonBeleggen heeft u geen omkijken naar uw beleggingen. Zwitserleven belegt uw pensioengelden in één van de lifecycles die Zwitserleven beheert.

Wij beleggen voor u 

Een lifecycle is een bepaalde mix van beleggingen, waarin het risico wordt afgebouwd naarmate de pensioenrichtdatum nadert. Op basis van uw leeftijd en de resterende jaren tot uw pensioenrichtdatum beleggen wij in een mix van aandelen, vastgoed, bedrijfs- en staatsobligaties. Uw mix van beleggingen wordt jaarlijks aangepast. De risico's van de beleggingen nemen af naarmate uw pensioenleeftijd nadert. Zelf hoeft u hiervoor niets te doen.
Bij het lifecycle model benut u de kans op een goed rendement, terwijl de risico's steeds kleiner worden. Uw pensioenrichtdatum is de horizon voor uw beleggingen.

Hoe werkt HorizonBeleggen?

Hoe werkt HorizonBeleggen?

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".

Beleggingsmix op basis van lifecycle model

Als uw pensioenleeftijd nog ver weg is, is het van belang om de kans op een goed rendement te benutten. Terwijl de te lopen risico's verantwoord blijven. In deze fase van de lifecycle beleggen wij daarom voor u in een mix die voor een groot deel uit aandelen bestaat.

Naarmate uw pensioendatum nadert, zorgen wij ervoor dat uw beleggingsmix minder risicovol belegd wordt. Voor het afbouwen van de beleggingsrisico's hoeft u geen actie te ondernemen. Wij zorgen voor de aanpassing. 

Vlak voor de pensioenrichtdatum bestaat de beleggingsmix grotendeels uit vastrentende waarden, waaronder obligaties. Daarvoor maken wij gebruik van het Zwitserleven Medium Duration Fonds en het Zwitserleven Long Duration Fonds. Deze fondsen geven meer zekerheid over de hoogte van uw pensioen.

Waarom het Zwitserleven Medium Duration Fonds en Zwitserleven Long Duration Fonds?

De laatste fase van uw pensioenopbouw vraagt wellicht een extra toelichting. Door te beleggen bouwt u een kapitaal op. Daarmee moet u op uw pensioendatum een pensioenuitkering 'kopen'. De hoogte van dit kapitaal bepaalt dus mede de hoogte van uw pensioenuitkering. Daarnaast is de hoogte van de rente op het moment dat u uw pensioen aankoopt van belang. Met het Zwitserleven Medium Duration Fonds en het Zwitserleven Long Duration Fonds zullen renteschommelingen in de jaren vlak voor de pensioenrichtdatum uw aan te kopen pensioenuitkering minder raken. 

Hoeveel pensioen krijg je bij HorizonBeleggen

Pensioen bij het Long Duration Fonds en Medium Duration Fonds