Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Direct iets regelen

Actuele vragen

Actuele vragen

Hoe log ik in op MijnZwitserleven?

U logt in op MijnZwitserleven met uw DigiD of met uw e-mailadres en wachtwoord.

Goed om te weten

Wanneer u voor het eerst inlogt zonder DigiD heeft u uw relatienummer nodig. Dit nummer vindt u in uw Pensioen 1-2-3, die u ontvangt als u wordt aangemeld in een pensioenregeling bij Zwitserleven.

Waar vind ik mijn factor A?

U vindt uw factor A van het voorgaande jaar in uw uniform pensioenoverzicht (UPO). Deze staat op de laatste pagina van uw uniform pensioenoverzicht.

MijnZwitserleven

U downloadt uw laatste UPO in MijnZwitserleven. U logt in met uw DigiD of Zwitserleven account. U vindt uw UPO bij Documenten. U selecteert bij Type document Uniform Pensioenoverzicht.

Goed om te weten

  • Doet u in 2021 aangifte inkomstenbelasting over 2020? Dan heeft u uw factor A over 2019 nodig. Deze vindt u in uw UPO 2020.
  • U ziet alleen een factor A als u in 2019 pensioen heeft opgebouwd in deze polis.
  • Voor meer informatie en uitleg gaat u naar onze site Belastingaangifte en uw pensioen.
Waar vind ik mijn fiscale jaaropgaaf 2020?

Ontving u in 2020 een pensioeninkomen van Zwitserleven? Dan vindt u uw jaaropgaaf over 2020 in MijnZwitserleven. Log in met uw DigiD of met uw Zwitserleven account (e-mailadres en wachtwoord). U vindt uw jaaropgaaf bij Documenten. Selecteer bij type document Jaaropgave en kies Toon documenten. U hoeft de datums niet aan te passen.

Wat is er vanaf 2021 veranderd op het UPO?

In 2021 is het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) opnieuw aangepast. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Bij het blok “Als het mee- of tegenzit”: Dit blok met de drie pijlen gaat over de inschatting van de koopkracht van uw pensioen in de toekomst. Op het UPO 2020 werden de bedragen bij de pijlen nog op centen nauwkeurig getoond. Vanaf het UPO 2021 worden de bedragen afgerond. De bedragen bij de pijlen zijn slechts een inschatting in de toekomst; afronding op centen wekt ten onrechte een schijn van absolute zekerheid.
  • Is er ook nettopensioen voor u verzekerd? Dan vindt u op het UPO 2021 ook het icoon “Jaarruimte”. Hier staat het bedrag aan betaalde premies voor nettopensioen. Deze opgave kunt u nodig hebben voor uw belastingaangifte. Vanaf het UPO 2021 is dit een afzonderlijk icoon geworden naast de factor A. Dit is om te voorkomen dat u de fiscale jaarruimte bij het nettopensioen verwart met de factor A.
Waar download ik mijn UPO?

U downloadt uw uniform pensioenoverzicht (UPO) in MijnZwitserleven. U vindt uw UPO bij Documenten. U selecteert bij Type document Uniform Pensioenoverzicht.

Goed om te weten

In uw UPO ziet u soms gegevens van meerdere pensioenen samen. In de voorbrief van uw UPO en/of op uw UPO zelf leest u uit welke contract- en polisnummers uw overzicht bestaat.

Bel ons

Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt ons morgen weer bereiken vanaf 8.30 uur.

Openingstijden
U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 17.00 uur.

Chat en social media

Om snel antwoord te krijgen op uw vraag kunt u met ons chatten. Om te kunnen chatten moet u akkoord gaan met 'alle cookies'.

Als u uw vraag via Facebook of Twitter stelt ontvangt u morgen van ons een reactie.

Stuur ons een bericht

Gebruik het contactformulier om uw vraag te stellen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u van ons een reactie.

Heeft u advies nodig? Neem contact opmet een onafhankelijk adviseur.