Transitiecommunicatie Wet toekomst pensioenen  komt op gang
ImagePensioenakkoord

Transitiecommunicatie Wet toekomst pensioenen komt op gang

ImageLeestijd 2 minuten

We zijn volop bezig om alle Wtp-regelingen in te regelen. Dit betekent dat we deelnemers binnenkort informeren over hun nieuwe pensioenregeling. Het is goed dat u weet wat voor informatie deelnemers precies krijgen. Daar vertellen we graag meer over.

Deelnemers krijgen gefaseerd informatie

Bij het inregelen van de nieuwe pensioenregelingen, krijgen deelnemers een Pensioen 1-2-3, en bijbehorende brief met uitleg. We laten deelnemers binnenkort weten dat zij een Pensioen 1-2-3 krijgen, of misschien al ontvangen hebben. We vertellen ook wat dit precies inhoudt. En dat er nog een brief over de transitie volgt. Hierin staat uitgelegd wat de transitie voor deelnemers betekent.

Vanaf de ontvangst van de Pensioen 1-2-3 hebben deelnemers toegang tot de Wtp-regeling in MijnZwitserleven. Zo kunnen deelnemers zelf zien hoe hun pensioen ervoor staat. En keuzes maken die het beste bij hun situatie passen. Met de transitiebrief krijgen ze vervolgens nog meer inzicht waar de Wtp-regeling eventueel verschilt van de eerdere regeling.

Goed te weten

Deze informatie gaat alleen naar deelnemers van werkgevers die bij Zwitserleven (PPI) op 30 juni een pre-Wtp-regeling hadden, en die de overstap maken naar een Wtp-regeling. Deelnemers van werkgevers die nog geen pensioenregeling hadden en pas op of na 1 juli 2023 een pensioenregeling zijn overeengekomen krijgen deze informatie niet.


Dit artikel is gepubliceerd op 25 april 2024

Meer over het pensioenakkoord

Zwitserleven voor beginners

We willen jou helpen om je pensioen beter te snappen, zodat je er meer bij betrokken bent.

Leestijd 2 minuten

Nieuwe onboarding voor nieuwe deelnemers

Benieuwd hoe pensioenen begrijpelijker willen maken, ook met ook op de nieuwe pensioenwet? Lees het in dit artikel.

Leestijd 2 minuten

Individueel waarde overhevelen

Berry van Sonsbeek vertelt wat de mogelijkheden zijn om het oude opgebouwde pensioen over te hevelen naar de nieuwe regeling.

Leestijd 4 minuten

Instemmen bij invaren?

Berry van Sonsbeek neemt je mee in de uitdagingen rondom de nieuwe pensioenwet bij pensioen­fondsen.

Leestijd 2 minuten

Zo nemen wij deelnemers mee in de komende transitie

De nieuwe Pensioenwet brengt nogal wat veranderingen met zich mee, zo nemen wij deelnemers mee in de komende transitie.

Leestijd 1 minuten

Meer lezen?

Lees meer artikelen over het pensioenakkoord. Berry van Sonsbeek en anderen duiken in de details en houden de actualiteit in de gaten.