Werknemerscommunicatie.

Wilt u uw pensioenregeling aanpassen? Dan is het belangrijk dat u hiervoor met uw medewerkers in gesprek gaat. We kunnen dit samen met uw adviseur verzorgen.

Enkele voorbeelden:

Werknemerspresentaties

Een andere pensioenregeling roept bij medewerkers veel vragen op. Wat houdt een andere pensioenregeling in? Wat betekent het voor mijn pensioensituatie? Moet ik zelf keuzes maken? Tijdens een werknemerspresentatie geeft één van onze specialisten een toelichting op deze onderwerpen. Hij of zij kan dit bij u op locatie samen met uw adviseur doen.

Werknemersgesprekken

Er zijn altijd medewerkers die graag in een gesprek 'onder-4-ogen' hun persoonlijke pensioenvragen willen stellen. Zaken als ontslag, scheiding en met pensioen gaan, vragen om een persoonlijke toelichting. Met behulp van de pensioenoverzichten en online omgeving MijnZwitserleven kunnen we zorgen dat uw werknemer meer inzicht in zijn of haar pensioen krijgt.

Dit doen we nog meer voor uw werknemers

MijnZwitserleven

Speciaal voor uw werknemers hebben wij MijnZwitserleven. Een persoonlijke online omgeving die een beter en compleet inzicht geeft in hun pensioenopbouw. Met MijnZwitserleven brengt u een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde nog beter onder de aandacht bij uw werknemers.

PensioenMomentje

Met PensioenMomentje kunnen uw medewerkers bij ons op kantoor een vraag stellen over hun pensioensituatie. Advies geven mogen we niet en doen wij ook niet. Voor advies kan uw medewerker terecht bij een adviseur of bij uw adviseur. Soms is een afspraak niet nodig en kunt u of de werknemer de informatie gewoon vinden op onze website. 

PensioenAvonden

Voor uw medewerkers organiseren wij meerdere keren per jaar PensioenAvonden op verschillende locaties door het land. Eén voor medewerkers in de leeftijd van 40 tot en met 55 en één voor medewerkers vanaf 62 jaar.

  • PensioenAvond 40-55 jarigen

    40- tot 55-jarigen staan nu voor een aantal belangrijke keuzes over het inkomen voor later. Tijdens deze pensioenavond draait alles om informatie en meer inzicht krijgen. Maar ook om de keuzes die ze kunnen maken in de pensioenopbouw en in hun eigen pensioensituatie.

  • PensioenAvonden 62+

    Pensioen leeft steeds meer onder werknemers. Zeker bij de groep die het pensioen ziet naderen. Hoeveel pensioen ontvang ik straks? Welke keuzes moet ik maken? Wat betekent de verschuiving van de AOW-leeftijd voor mijn pensioen? Op de PensioenAvond krijgen uw werknemers antwoord op al deze vragen.