ZwitchOptie

Met de Wet toekomst pensioenen moeten alle pensioenregelingen worden aangepast. Dit heeft vooral gevolgen voor bestaande eindloon- en middelloonregelingen. De werkgever heeft hiervoor vanuit wetgeving vier jaar de tijd om de pensioenregeling aan te passen. Voor werkgevers met een eindloon- of middelloonregelingen bieden we het i-Pensioen met de ZwitchOptie.

Overgang naar beschikbare premieregeling
Met de ZwitchOptie bepaalt de werkgever op een later moment wanneer hij de overstap maakt naar een beschikbare-premieregeling. De ZwitchOptie biedt de mogelijkheid om gedurende de contractperiode (van 5 jaar) maar uiterlijk per 1 januari 2028, over te stappen naar het Exclusief Pensioen van Zwitserleven of het Nu Pensioen van Zwitserleven PPI.

Na de overstap gelden de kenmerken en voorwaarden van de beschikbare premieregeling. Deze worden vastgelegd in een nieuwe uitvoeringsovereenkomst, waarmee de uitvoeringsovereenkomst van het i-Pensioen Middelloon/Eindloon eindigt. Opgebouwde aanspraken onder het i-Pensioen Middelloon/Eindloon blijven achter in de middelloon/eindloonregeling.

Kenmerken

  • Zwitserleven garandeert al in de uitvoeringsovereenkomst van het i-Pensioen Middelloon/Eindloon de maximale hoogte van de kosten bij aanvang van de beschikbare premieregeling bij Zwitserleven en/of Zwitserleven PPI.
  • Maakt de werkgever de overstap naar een andere pensioenuitvoerder dan Zwitserleven of Zwitserleven PPI, dan is hij aan Zwitserleven een vergoeding schuldig.
  • Meer informatie vindt de werkgever in onze offerte en de uitvoeringsovereenkomst of via de contactpersoon bij Zwitserleven.

Voor wie?

Werkgevers met een bestaande eindloon- en middelloonregeling.