Netto Pensioen.

Per 1 januari 2015 zijn de regels voor opbouw van pensioen veranderd. Over het salaris boven € 107.593 (2019) kan een werknemer geen 'gewoon' pensioen meer opbouwen. Daarom is Nu Pensioen (PPI), het Zwitserleven Exclusief Pensioen uitgebreid met het Zwitserleven Netto Pensioen. Hiermee kan de werknemer vrijwillig pensioen opbouwen over het salaris boven € 107.593 (2019). Ook is een netto nabestaandenpensioen mogelijk binnen het Zwitserleven Netto Pensioen.

Wilt u een offerte voor Netto Pensioen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Het Zwitserleven Netto Pensioen in het kort

  • Eenvoudig voor de werkgever: de werkgever betaalt bij het Zwitserleven Exclusief Pensioen eenmalig een vast bedrag per werknemer met een salaris boven € 107.593 (2019). Bij het Zwitserleven Nu Pensioen betaalt de werkgever een bedrag per jaar per werknemer met een salaris boven € 107.593 (2019).
  • Voordelig voor de werknemer: de werknemer betaalt alleen kosten voor het regelen van de beleggingen. Als vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid wordt meeverzekerd, betaalt de werknemer ook deze premie.
  • Geen vermogensrendementsheffing over de waarde van het netto pensioen.
  • Het pensioen is niet belast in box 1 en wordt zonder inhoudingen uitgekeerd.
  • Flexibel: de werknemer kiest zelf of hij meedoet en hoeveel hij inlegt.
  • Geen medische waarborgen.
  • Ook een netto nabestaandenpensioen is mogelijk.

De werknemer aan het stuur

De werknemer kiest zelf of hij extra netto pensioen wil opbouwen. De minimum inleg is 50% van de netto pensioenstaffel. De werknemer kan ieder jaar besluiten om tot 100% van de staffel in te leggen. De beleggingsmogelijkheden zijn dezelfde als in de basisregeling. De werknemer kan dus kiezen voor HorizonBeleggen en - als de werkgever dat toestaat – ProfielBeleggen en VrijBeleggen. De werknemer kiest ook zelf of hij een netto nabestaandenpensioen wil.

Verantwoord beleggen

Door de verantwoorde beleggingen van Zwitserleven zijn we voor de vijfde keer op rij de meest verantwoorde belegger onder verzekeraars. Dat blijkt uit onderzoek dat de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft gedaan voor haar jaarlijkse Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland.

Heeft uw relatie geen Exclusief Pensioen of Nu Pensioen?

Heeft uw relatie een Zwitserleven i-Pensioen? Dan kunt uw relatie in veel gevallen ook gebruik maken van het Zwitserleven Netto Pensioen.

Meer weten?

In onderstaande productkaarten leest u alle details. Voor vragen kunt u ook terecht bij uw relatiemanager.