Direct een klik met Zwitserleven.

Direct een klik met Zwitserleven.

Koos Hendriks is de eigenaar en initiatiefnemer van Snowworld, het bedrijf achter de grote indoor skihallen in Landgraaf en Zoetermeer. Als financieel directeur was Wim Moerman verantwoordelijk voor de keuze voor een pensioenverzekeraar. Die keuze viel op Zwitserleven.

De Zwitserleven-ervaring van Koos Hendriks en Wim Moerman

Koos Hendriks: “Ik ben in 1996 begonnen met Snowworld. Het idee om een skipiste met echte sneeuw te maken is ontstaan op de schaatsbaan. In Snowworld brengen we meerdere dingen bij elkaar: skiën, horeca, zalen, hotel, fitness en wellness. Een compleet nieuw concept. Velen zagen het toen dan ook niet zitten. Maar ik heb doorgezet en het werd een groot succes.”

Koos Hendriks: “Ik ben begonnen met twee skibanen in Zoetermeer. Daarna volgde de vestiging in Landgraaf. Van daaruit zijn we verder gegroeid. Op dit moment zie je dat het concept van overal ter wereld navolging krijgt. We worden vaak gevraagd om onze kennis en ervaring te delen.”

Wim Moerman: “In het hoogseizoen hebben we meer dan duizend medewerkers, in het laagseizoen een kleine 300. Onder het vaste personeel is veel horecapersoneel, maar ook hebben we veel ski- en snowboardinstructeurs in dienst. Ik denk dat we een van de grootste wintersportscholen ter wereld zijn.”

Wim Moerman: “Heel lang hadden we geen pensioenregeling. We vielen onder de horeca-cao. Een aantal medewerkers kon meedoen in het pensioenfonds voor de horeca, maar voor alle anderen was niets geregeld. Toen we de kans kregen om onze eigen arbeidsvoorwaarden op te stellen, hebben die met beide handen aangegrepen. Dit geeft ons veel meer flexibiliteit, onder meer om voor iedereen een pensioenregeling in te voeren.”

Wim Moerman: “Toen we op zoek gingen naar een pensioenverzekeraar hebben we meerdere partijen uitgenodigd. Al snel bleek dat we met Zwitserleven de beste klik hadden.”

Koos Hendriks: “Als wintersportliefhebbers sprak de naam Zwitserleven ons natuurlijk erg aan.”

“De kwaliteit van de mensen en de transparantie die Zwitserleven bood, waren voor ons doorslaggevend.”

Wim Moerman: “Haha … Nee, we hebben het hele traject heel serieus doorlopen. De kwaliteit van de mensen en de transparantie die Zwitserleven bood, waren voor ons doorslaggevend. We hebben een zeer eenvoudig product. Dan moet je alle verhoudingen goed aan kunnen geven: welk deel van de premies gaat in een fonds, wat houdt Zwitserleven eraan over, wat zijn de risico’s. Zwitserleven was daar heel open over. Daarnaast kwam Zwitserleven rond die tijd steevast als een van de beste uit de bus in vergelijkingen. Dat speelde natuurlijk ook mee in onze keuze.”

Wim Moerman: “De communicatie over het pensioen naar de medewerkers hebben we zelf gedaan. Ondersteund door Zwitserleven. Het was voor velen hun eerste pensioenregeling, dit maakte de gesprekken natuurlijk wel makkelijker. Heel veel reacties hebben we trouwens niet gekregen op de nieuwe pensioenregeling. We hebben een vrij jong personeelsbestand. Voor velen van hen is een pensioen toch een ver-van-mijn-bed-show.”

Vooruitdenken

Wim Moerman: “Nu eenmaal alles geregeld is, hebben we er eigenlijk amper meer omkijken naar. Het contact met Zwitserleven beperkt zich voornamelijk tot mutaties. Dat is prima zo. We zijn tevreden over de regeling en houden het daarbij. Op dat gebied geen spannende ontwikkelingen.”

Koos Hendriks: “Op andere gebieden spelen er wel een aantal spannende zaken. In Landgraaf en Zoetermeer willen we ons in de breedte ontwikkelen, met een outdoorpark. En we zijn bezig met een vestiging in Parijs en Barcelona. We proberen ons altijd verder te ontwikkelen.”

Koos Hendriks: “Het geheim van ons succes? Dat moet onze sportiviteit en ons enthousiasme zijn. Ik sta bijvoorbeeld wekelijks op de latten. Alleen zo zie je of de kwaliteit klopt. Of klanten tevreden zijn. Dit enthousiasme zie je terug bij iedereen in ons team.”

Snowworld is een klant van Zwitserleven PPI en heeft gekozen voor Zwitserleven Nu Pensioen.