Goede ervaringen met het Swiss Life Network.

Goede ervaringen met het Swiss Life Network.

"Océ heeft dochterondernemingen in 32 verschillende landen. Dan is de keuze voor multinationaal poolen snel gemaakt. Diverse van onze ondernemingen zijn aangesloten bij het Swiss Life Network. Océ poolt een deel van de internationale pensioen­verzekeringen wereldwijd al sinds 1992 bij dit netwerk. Het was voor ons de eerste pool die werd opgezet en we zijn nog altijd zeer tevreden over de resultaten die het Swiss Life Network voor ons boekt."

“Het was voor ons de eerste pool die werd opgezet en we zijn nog altijd zeer tevreden over de resultaten die het Swiss Life Network voor ons boekt.”

De pluspunten van multinationaal poolen

"Het grootste pluspunt van multinationaal poolen is dat het dividend kan opleveren voor de moedermaatschappij. Océ geeft dat dividend gedeeltelijk terug aan de dochterondernemingen die een bijdrage hebben geleverd aan het resultaat. Daarom nemen de Océ ondernemingen uit andere landen ook graag deel aan het pooling netwerk. In de toekomst willen we dat zoveel mogelijk dochterondernemingen hun pensioenverzekeringen onderbrengen in onze pools. Als je verantwoordelijk bent voor het internationaal managen van employee benefits is het belangrijk om overzicht te houden over de secundaire arbeidsvoorwaarden van dochterondernemingen wereldwijd. De rapportage van het Swiss Life Network leent zich hier uitstekend voor. Met behulp van de poolingrapporten van Swiss Life kan ik goed zicht houden op de employee benefits in de verschillende landen, zowel voor wat betreft de kosten als de inhoud van de regelingen. Ook dat is een heel groot pluspunt!"

Swiss Life Network is zeer proactief

"We hebben goede ervaringen met het Swiss Life Network. Mijn contactpersoon heeft een zeer proactieve houding, waardoor ik altijd op de hoogte word gehouden van internationale ontwikkelingen. Ook krijg ik van het Swiss Life Network regelmatig een magazine met de laatste internationale ontwikkelingen en natuurlijk elk jaar de “country profiles”. Dat is een cd-rom met samenvattingen van lokale socialezekerheidswetgeving en de meest voorkomende employee benefits in een groot aantal landen. Hiervan maak ik veelvuldig gebruik, bijvoorbeeld bij het beoordelen van een (nieuwe) regeling in een bepaald land of als onze lokale mensen vragen hebben. En “last, but not least”, is er de substantiële teruggave van de premie. Het mag duidelijk zijn dat ook die bijdraagt aan onze tevredenheid!"