‘Best Performing Network Partner’ van het Swiss Life Network.
ImageOver Zwitserleven

‘Best Performing Network Partner’ van het Swiss Life Network.

ImageLeestijd 3 minuten

Tijdens de jaarlijkse conferentie van het Swiss Life Network in Cannes is Zwitserleven onlangs uitgeroepen tot ‘Best Performing Network Partner’. Zwitserleven is in Nederland exclusief partner van het Swiss Life Network, een wereldwijd samenwerkingsverband van 90 vooraanstaande lokale verzekeringsmaatschappijen in meer dan 80 landen en opgericht in 1962. Hiermee kunnen grote, internationaal opererende klanten worden bediend door middel van multinationale pooling.

RIa Blok-Leenheer.jpgRia Blok-Leenheer, Director Pensions Solutions bij Zwitserleven

Ria Blok-Leenheer, Director Pensions Solutions bij Zwitserleven: “Bij multinationale pooling worden alle betaalde premies van de lokale vestigingen van een multinational bij elkaar opgeteld. Als er vervolgens in enig jaar geen of weinig schade (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid) optreedt, dan worden die premies na aftrek van de schadelast aan het einde van het jaar grotendeels als dividend uitgekeerd. Zo krijgt de klant dan dus een deel van zijn betaalde premie terug. Daarnaast krijgt het hoofdkantoor van een multinationale onderneming inzicht in de aan pensioen gerelateerde arbeidsvoorwaarden in de diverse landen waar zij actief is. Ook kunnen klanten die via multinationale pooling zijn aangesloten bij Swiss Life gebruik maken van expatoplossingen in veel landen.”

Voor klanten is een belangrijk voordeel van het hebben van een poolingovereenkomst dat ze kunnen profiteren van schaalvoordelen door het bundelen van risico’s die verzekerd zijn bij hun op het Swiss Life Network aangesloten verzekeraar. Pooling kan zo van doorslaggevend belang zijn bij de keuze van een pensioenuitvoerder.

Ria Blok-Leenheer: ”Multinationale pooling wordt door Zwitserleven actief gebruikt in zijn verkoopstrategie. Wij zien dat internationale klanten er veel waarde aan hechten en de samenwerking tussen Swiss Life en Zwitserleven als positief ervaren. Uiteraard is het mooi meegenomen dat het behoorlijke financiële voordelen kan opleveren voor de klant.”

Het Swiss Life Network sprak zijn waardering uit voor Zwitserleven: “We feliciteren Zwitserleven met de uitroeping tot 'Best Network partner 2021' voor de hoogste productie binnen het Netwerk. Wat een geweldige prestatie! We zijn er trots op jullie als onze partner en kijken er naar uit om samen het Netwerk verder uit te bouwen.”


Dit artikel is gepubliceerd op 01 november 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Chris Zegers in gesprek met Annemieke Visser-Brons, Chief Commercial Officer.

Annemieke Visser-Brons vertelt meer over de toekomstplannen van het bedrijf, welke uitdagingen we hebben, zoals de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel, en haar ‘Gevoel voor de toekomst’.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven neemt 2e pijler pensioenportefeuille over van Onderlinge ’s-Gravenhage.

Zwitserleven heeft met Onderlinge ’s-Gravenhage overeen­stemming bereikt over de overname van de 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage. In totaal betreft het circa 11.300 polissen en een belegd pensioenvermogen van ongeveer EUR 307 miljoen.

Leestijd 2 minuten

De stijgende AOW is een onbedoeld cadeautje voor werkgevers, of toch niet? 

Per 1 januari 2023 stijgt de AOW met meer dan 10%. In een aantal gevallen leidt dit voor het komende jaar, afhankelijk van de reguliere salarisverhogingen en de verdeling van de hoogte van de salarissen over de deelnemers, tot een verlaging van de pensioengrondslag. En dus tot een lagere pensioen­opbouw en een lagere absolute pensioenpremie. Is dit een onbedoeld cadeautje voor de werkgever of biedt dit kansen?  Column door Berry van Sonsbeek.

Leestijd 3 minuten

Verdere ontwikkeling lifecycles: duurzaamheid en illiquide beleggingen.

Zwitserleven past binnenkort zijn lifecycles aan om zowel de verwachte pensioenopbrengst, als de duurzame impact van de lifecycles te vergroten. Hoe? Dat leggen sales director Ria Blok-Leenheer en product manager Catelijne Reissenweber graag uit.

Leestijd 5 minuten