‘Best Performing Network Partner’ van het Swiss Life Network.
ImageOver Zwitserleven

‘Best Performing Network Partner’ van het Swiss Life Network.

ImageLeestijd 3 minuten

Tijdens de jaarlijkse conferentie van het Swiss Life Network in Cannes is Zwitserleven onlangs uitgeroepen tot ‘Best Performing Network Partner’. Zwitserleven is in Nederland exclusief partner van het Swiss Life Network, een wereldwijd samenwerkingsverband van 90 vooraanstaande lokale verzekeringsmaatschappijen in meer dan 80 landen en opgericht in 1962. Hiermee kunnen grote, internationaal opererende klanten worden bediend door middel van multinationale pooling.

RIa Blok-Leenheer.jpgRia Blok-Leenheer, Director Pensions Solutions bij Zwitserleven

Ria Blok-Leenheer, Director Pensions Solutions bij Zwitserleven: “Bij multinationale pooling worden alle betaalde premies van de lokale vestigingen van een multinational bij elkaar opgeteld. Als er vervolgens in enig jaar geen of weinig schade (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid) optreedt, dan worden die premies na aftrek van de schadelast aan het einde van het jaar grotendeels als dividend uitgekeerd. Zo krijgt de klant dan dus een deel van zijn betaalde premie terug. Daarnaast krijgt het hoofdkantoor van een multinationale onderneming inzicht in de aan pensioen gerelateerde arbeidsvoorwaarden in de diverse landen waar zij actief is. Ook kunnen klanten die via multinationale pooling zijn aangesloten bij Swiss Life gebruik maken van expatoplossingen in veel landen.”

Voor klanten is een belangrijk voordeel van het hebben van een poolingovereenkomst dat ze kunnen profiteren van schaalvoordelen door het bundelen van risico’s die verzekerd zijn bij hun op het Swiss Life Network aangesloten verzekeraar. Pooling kan zo van doorslaggevend belang zijn bij de keuze van een pensioenuitvoerder.

Ria Blok-Leenheer: ”Multinationale pooling wordt door Zwitserleven actief gebruikt in zijn verkoopstrategie. Wij zien dat internationale klanten er veel waarde aan hechten en de samenwerking tussen Swiss Life en Zwitserleven als positief ervaren. Uiteraard is het mooi meegenomen dat het behoorlijke financiële voordelen kan opleveren voor de klant.”

Het Swiss Life Network sprak zijn waardering uit voor Zwitserleven: “We feliciteren Zwitserleven met de uitroeping tot 'Best Network partner 2021' voor de hoogste productie binnen het Netwerk. Wat een geweldige prestatie! We zijn er trots op jullie als onze partner en kijken er naar uit om samen het Netwerk verder uit te bouwen.”


Dit artikel is gepubliceerd op 01 november 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Zwitserleven en Athora Netherlands nieuwe partner Koninklijk Concertgebouworkest

Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Leestijd 2 minuten

Jaarcijfers Athora Netherlands 2023

Athora Netherlands, het moederbedrijf van Zwitserleven, heeft haar financiële resultaten over 2023 gepubliceerd.

Leestijd 2 minuten

Het Zwitserleven gevoel. Een gevoel dat we delen

Het Zwitserleven gevoel wordt groter, als je het deelt met je dierbaren. Met die gedachte willen wij werknemers inspireren om na te denken over hun pensioen.

Leestijd 2 minuten

Lancering van het nieuwe Zwitserleven gevoel.

In de merkcampagne ‘Een gevoel dat we delen’ staan niet alleen pensioengenieters centraal. Ook de personen die meegenieten van het Zwitserleven gevoel.

Leestijd 4 minuten