‘Best Performing Network Partner’ van het Swiss Life Network.
ImageOver Zwitserleven

‘Best Performing Network Partner’ van het Swiss Life Network.

ImageLeestijd 3 minuten

Tijdens de jaarlijkse conferentie van het Swiss Life Network in Cannes is Zwitserleven onlangs uitgeroepen tot ‘Best Performing Network Partner’. Zwitserleven is in Nederland exclusief partner van het Swiss Life Network, een wereldwijd samenwerkingsverband van 90 vooraanstaande lokale verzekeringsmaatschappijen in meer dan 80 landen en opgericht in 1962. Hiermee kunnen grote, internationaal opererende klanten worden bediend door middel van multinationale pooling.

RIa Blok-Leenheer.jpgRia Blok-Leenheer, Director Pensions Solutions bij Zwitserleven

Ria Blok-Leenheer, Director Pensions Solutions bij Zwitserleven: “Bij multinationale pooling worden alle betaalde premies van de lokale vestigingen van een multinational bij elkaar opgeteld. Als er vervolgens in enig jaar geen of weinig schade (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid) optreedt, dan worden die premies na aftrek van de schadelast aan het einde van het jaar grotendeels als dividend uitgekeerd. Zo krijgt de klant dan dus een deel van zijn betaalde premie terug. Daarnaast krijgt het hoofdkantoor van een multinationale onderneming inzicht in de aan pensioen gerelateerde arbeidsvoorwaarden in de diverse landen waar zij actief is. Ook kunnen klanten die via multinationale pooling zijn aangesloten bij Swiss Life gebruik maken van expatoplossingen in veel landen.”

Voor klanten is een belangrijk voordeel van het hebben van een poolingovereenkomst dat ze kunnen profiteren van schaalvoordelen door het bundelen van risico’s die verzekerd zijn bij hun op het Swiss Life Network aangesloten verzekeraar. Pooling kan zo van doorslaggevend belang zijn bij de keuze van een pensioenuitvoerder.

Ria Blok-Leenheer: ”Multinationale pooling wordt door Zwitserleven actief gebruikt in zijn verkoopstrategie. Wij zien dat internationale klanten er veel waarde aan hechten en de samenwerking tussen Swiss Life en Zwitserleven als positief ervaren. Uiteraard is het mooi meegenomen dat het behoorlijke financiële voordelen kan opleveren voor de klant.”

Het Swiss Life Network sprak zijn waardering uit voor Zwitserleven: “We feliciteren Zwitserleven met de uitroeping tot 'Best Network partner 2021' voor de hoogste productie binnen het Netwerk. Wat een geweldige prestatie! We zijn er trots op jullie als onze partner en kijken er naar uit om samen het Netwerk verder uit te bouwen.”


Dit artikel is gepubliceerd op 01 november 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Met gevoel voor de toekomst: meer biodiversiteit in Zwitserleven-bossen.

Amstelveen, 26 november 2022 – Het is vandaag twee jaar geleden dat we met 2.000 bomen het ‘Zwitserleven-bos’ aanplantten in Het Groene Woud in Brabant. Daarna volgden in maart 2022 nog eens 1.500 bomen voor een voedselbos op Lubosch Land in Limburg. Inmiddels is er al een flinke toename van de biodiversteit waargenomen.

Leestijd 2 minuten

Athora Netherlands neemt WTW’s PPI in Nederland over.

Athora Netherlands is met WTW overeengekomen de PPI van WTW in Nederland over te nemen. Deze wordt onderdeel van het marktleidende en duurzame aanbod van Zwitserleven PPI.

Leestijd 2 minuten

Pensioen­fonds A.C. Nielsen brengt zijn pensioen onder bij Zwitserleven.

Zwitserleven heeft per 1 oktober 2022 de pensioenaanspraken en -rechten overgenomen van Stichting Pensioen­fonds A.C. Nielsen (Nederland) B.V. In totaal gaat het om circa 485 deelnemers en een belegd pensioenvermogen van ongeveer EUR 55 miljoen.

Leestijd 3 minuten

Nieuwe manier bepalen beleggerprofiel in MijnZwitserleven.

Een beleggerprofiel geeft een deelnemer inzicht in het beleggingsrisico dat hij kan en wil nemen. We vinden het belangrijk om deelnemers goed te begeleiden in hun keuze voor het best passende profiel. Daarom hebben we de manier waarop het beleggerprofiel wordt bepaald verder ontwikkeld.

Leestijd 3 minuten