Heldere communicatie.

Pensioen is soms best lastige materie. Zeker voor de meeste werknemers, die er niet dagelijks mee te maken hebben. Daarom vinden wij het erg belangrijk uw werknemers helder en duidelijk te informeren over hun nieuwe pensioenregeling. Bekijk het overzicht met de middelen.

Meer communicatie in het Engels

Bij Zwitserleven is meer en meer pensioeninformatie in het Engels, voor zowel werkgevers als deelnemers. Denk aan offertes, juridische stukken en MijnZwitserleven, de mijn-omgeving. Op dit moment werken we aan de Engelse vertaling van verschillende financiële documenten bij een contract.

Werknemerscommunicatie op maat van uw bedrijf

Het informeren van uw werknemers over de nieuwe regeling is heel belangrijk. We kunnen dit samen met uw adviseur voor u verzorgen. Met bijvoorbeeld:

Werknemerspresentaties

Een nieuwe pensioenregeling roept bij medewerkers veel vragen op. Wat houdt de wijziging in? Wat betekent het voor mijn pensioensituatie? Moet ik zelf nog keuzes maken? Tijdens een pensioenbijeenkomst bij u op locatie geeft één van onze specialisten (samen met uw adviseur) een presentatie waarin deze onderwerpen aan bod komen. De medewerkers krijgen een toelichting op het Nederlandse pensioenstelsel, hun pensioenregeling en de eventuele keuzes binnen de nieuwe pensioenregeling. Na afloop hebben uw medewerkers een helder beeld van uw pensioenregeling. 

Werknemersgesprekken

Er zijn altijd medewerkers die graag in een gesprek “onder-4-ogen” hun persoonlijke pensioenvragen willen stellen. Zaken als ontslag, echtscheiding en pensioeningang vragen om een persoonlijke toelichting. Met behulp van de pensioenoverzichten en onze online omgeving MijnZwitserleven kunnen we zorgen dat uw werknemers meer inzicht in hun pensioen krijgen.

De Zwitserleven Werknemersdesk met persoonlijk aanspreekpunt

Onze medewerkers van de Werknemersdesk staan uw werknemers graag persoonlijk te woord – bijvoorbeeld bij vragen over hun Pensioen 1-2-3, polis of waardeoverzicht. Wij kunnen ook voor u regelen dat uw medewerkers een eigen vast aanspreekpunt krijgen. Dat is wel zo persoonlijk. 
Naar Service & Contact


Meer weten?

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, zie onze Dienstencatalogus of neem contact met ons op.