Zwitserleven Bomenplantdag
ImageDuurzaam, Over Zwitserleven

Zwitserleven Bomenplantdag

ImageLeestijd 3 minuten

Zwitserleven Bomenplantdag

Op 11 maart organiseert Zwitserleven i.s.m. Trees for All en Lubosch Land voor haar klanten een Bomenplantdag.

Zwitserleven heeft een partnership met Trees for All en al eerder het Zwitserleven Bos geplant met het geld van kleine, niet uit te keren pensioenen. Samen met Trees for All gaan we op 11 maart een voedselbos planten in Zuid-Limburg met het oog op biodiversiteit. Een mooi initiatief in het kader van biodiversiteit en duurzaamheid waar wij graag aan mee werken.

Achtergrond

Trees for All ondersteunt de aanleg van dit nieuwe voedselbos op Lubosch Land in Ransdaal. Initiatiefnemer Geert Jan Nieboer is bedrijfseconoom met jarenlange ervaring in de voedingsindustrie. Dit initiatief moet bijdragen aan meer biodiversiteit en natuurbewustzijn in de prachtige heuvels van Zuid-Limburg. In het voedselbos zal een grote diversiteit aan onder andere noten, vruchten, zaden, groeten, kruiden, specerijen en paddenstoelen verbouwd worden. Er wordt in dit voedselbos echt gewerkt met de kracht van de natuur. De bijzondere combinatie van planten zorgt ervoor dat het bos zichzelf kan beschermen tegen allerlei uitdagingen en tegelijkertijd de biodiversiteit wordt verbeterd. De oogst van het voedselbos zal zoveel mogelijk lokaal direct worden verkocht en verwerkt tot diverse langer houdbare streekproducten.

Wat is er al gedaan en wat gaan we doen?

Deze winter is de basis van voedselbos Lubosch Land gelegd met de aanplant van een omzoming met zo'n 15 verschillende soorten struweel (denk aan esdoorn, haagbeuk, hazelaar, kornoelje), elzen singels en een grid van snelgroeiende pioniers (denk aan els, populier, berk, iep) op de plantlijnen. Tijdens de plantdagen in november en december zijn reeds een kleine 4.000 boompjes geplant.

Op 11 maart gaan we verder met het aanplanten van nog eens 2.000 boompjes verspreid over het hele perceel.

We hebben er ontzettend veel zin in en samen met onze klanten maken we er een onvergetelijke dag van.


Dit artikel is gepubliceerd op 08 maart 2022