Athora Netherlands Halfjaarcijfers 2022.
ImageOver Zwitserleven

Athora Netherlands Halfjaarcijfers 2022.

ImageLeestijd 4 minuten

Strategie werpt vruchten af, Solvency II-ratio stijgt sterk naar 202% 

Athora Netherlands boekt aanzienlijke vooruitgang bij de uitvoering van de strategie Ambition 2025. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die vandaag zijn gepubliceerd. Naast een verbeterd netto onderliggend resultaat en een groei van 5% in pensioen premie-inkomsten, valt vooral de aanzienlijk stijging van onze solvabiliteit op. Ten opzichte van eind 2021 is die toegenomen met 22 procentpunten van 180% naar 202%. 

Ondanks een halfjaar vol onzekerheden in de wereld, zoals de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de verstrekkende gevolgen voor de wereldeconomie en de financiële markten, hebben we onze klanten toch zekerheid kunnen bieden, zegt CEO Jan de Pooter. “De hogere rentes en risico opslagen op de obligatiemarkten hebben tezamen met de positieve kapitaalgeneratie geresulteerd in een stevige toename van onze solvabiliteit. Dankzij een Solvency II-ratio van 202% eind juni zijn we voor onze klanten een echte ‘partner for life’ en kunnen we onze Ambition 2025-strategie versneld voortzetten.”  

Zwitserleven heeft een solide groei van de pensioenpremies gerealiseerd. Het toegenomen volume in onze pensioenopbouw producten werd gedeeltelijk teniet gedaan door een kleine daling van pensioenafbouw producten, omdat klanten hun beslissing om een pensioenuitkering te kopen uitstelden in afwachting van hogere rentetarieven. 

Dankzij een buy-out, konden we opnieuw een pensioenfonds ondersteunen bij de overdracht van activa en passiva in de aanloop naar de komende pensioenhervorming. En we lanceerden ons nieuwe variabel pensioenproduct om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van sommige klanten om te kunnen kiezen voor een deels gegarandeerd pensioen, terwijl de rest van het pensioeninkomen meer afhankelijk blijft van de ontwikkeling op de financiële markten. 

Jan de Pooter: “We blijven ernaar streven om de meest duurzame verzekeraar van Nederland te zijn. Daarom hebben we een nieuwe speciale afdeling Duurzaamheid gelanceerd die al onze inspanningen op dit belangrijke gebied coördineert en consolideert.” 

Bekijk voor meer informatie het volledige persbericht


Dit artikel is gepubliceerd op 08 september 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Nederland heeft het beste pensioenstelsel van de wereld.

Het Nederlandse pensioenstelsel is beoordeeld als het beste van de wereld.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven zet met nieuw management volgende stap richting pensioenspecialist.

Athora Netherlands verwelkomt Jan Willem Hoitsma en Geneviève Ho Sam Sooi binnen het managementteam van de commerciële tak, het MT Commerce.

Leestijd 2 minuten

Sterke halfjaarcijfers voor Athora Netherlands

In de eerste helft van 2023 haalde Athora Netherlands sterke financiële en commerciële resultaten ondanks uitdagende marktomstandigheden.

Leestijd 4 minuten

Zwitserleven voor de 2e keer achtereen aan kop in duurzaamheidsranking van VBDO

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, behaalt eerste plaats in de benchmark 'Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland'.

Leestijd 2 minuten