Goede resultaten voor moederbedrijf Zwitserleven.
ImageOver Zwitserleven

Goede resultaten voor moederbedrijf Zwitserleven.

ImageLeestijd 2 minuten

Jaarcijfers 2022: Solvency II-ratio’s stijgt naar 205%

Athora Netherlands heeft zijn financiële resultaten over 2022 gepubliceerd. Een samenvatting daarvan leest u in Athora’s persbericht, maar hieronder geven we u alvast de highlights:  

  • Netto onderliggend resultaat van EUR 413 miljoen (2021: EUR 302 miljoen), vooral door hogere beleggingsopbrengsten en de nieuwe positionering van de beleggingsportefeuille 
  • Bruto premies van EUR 1.763 miljoen, 2% boven 2021 (los van het effect van pension buy-outs) 
  • Pensioenpremies 7% in de lift, wat het succes van de strategie in deze markt bewijst 
  • Zwitserleven PPI groeit door: de netto-inleg ging met 23% omhoog naar EUR 320 miljoen.  
  • Het nettoresultaat IFRS van doorlopende activiteiten was min EUR 928 miljoen. De marktwaarde van beleggingen stond onder druk door hogere rentes, credit spreads en kostenvoorzieningen. 

De Solvency II-ratio voor Athora Netherlands N.V. steeg tot 205% (2021: 180%) en voor SRLEV tot 207% (2021: 180%). 

Strategische vooruitgang met Ambitie 2025 

Drie transacties hebben Athora Netherlands in 2022 een boost gegeven om verder te groeien als toonaangevende pensioenverzekeraar:  

  • De overeengekomen overname van LifeSight, de premiepensioeninstelling van Willis Towers Watson (belegd pensioenvermogen EUR 1,1 miljard) 
  • De overeengekomen overname van de tweede-pijler pensioenportefeuille van Onderlinge 's-Gravenhage (EUR 0,3 miljard) 
  • De overdracht van de pensioenaanspraken van Pensioenfonds A.C. Nielsen aan Zwitserleven 

In het persbericht gaat Athora’s CEO Jan de Pooter verder in op de jaarcijfers. Daarbij stipt hij alle succesfactoren even aan: goede nieuwe producten, grote nieuwe klanten, buy-outs, het management, de beleggingsstrategie, de solide kapitaalpositie, de enorme inzet van alle medewerkers én het vertrouwen van onze klanten - de deelnemers, werkgevers en adviseurs. 

Bekijk hier de financiële resultaten samengevat op één pagina


Dit artikel is gepubliceerd op 04 april 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Deel van de deelnemers van Pensioen­fonds Aon kiest voor innovatieve opt-out van Zwitserleven

Het bestuur van Pensioen­fonds Aon heeft oud-deelnemers en pensioenge­rechtigden een opt-out mogelijkheid bij Zwitserleven geboden bij de overdracht van de gesloten pensioen­regelingen naar het Algemeen Pensioen­fonds Stap.

Leestijd 2 minuten

Chris Zegers in gesprek met Annemieke Visser-Brons, Chief Commercial Officer.

Annemieke Visser-Brons vertelt meer over de toekomstplannen van het bedrijf, welke uitdagingen we hebben, zoals de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel, en haar ‘Gevoel voor de toekomst’.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven neemt 2e pijler pensioenportefeuille over van Onderlinge ’s-Gravenhage.

Zwitserleven heeft met Onderlinge ’s-Gravenhage overeen­stemming bereikt over de overname van de 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage. In totaal betreft het circa 11.300 polissen en een belegd pensioenvermogen van ongeveer EUR 307 miljoen.

Leestijd 2 minuten

Het is bijna 1 januari 2023, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Voor werkgevers van wie de uitvoerings­overeenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2022, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de deelnemers dat de risico's van overlijden en arbeids­ongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2023 besluit of hij de uitvoerings­overeenkomst wel of niet wil verlengen. We helpen u hier graag bij.

Leestijd 2 minuten