Zwitserleven neemt 2e pijler pensioenportefeuille over van Onderlinge ’s-Gravenhage.
ImageOver Zwitserleven

Zwitserleven neemt 2e pijler pensioenportefeuille over van Onderlinge ’s-Gravenhage.

ImageLeestijd 2 minuten

Zwitserleven heeft met Onderlinge ’s-Gravenhage overeenstemming bereikt over de overname van de 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage. Deze stap past in de strategie van Zwitserleven om de leidende pensioenverzekeraar van Nederland te worden. In totaal betreft het circa 11.300 polissen en een belegd pensioenvermogen van ongeveer EUR 307 miljoen.

De 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage bestaat uit verschillende gegarandeerde pensioenproducten, inclusief de gesloten verzekerde pensioenregeling voor medewerkers van Onderlinge 's-Gravenhage en Levensverzekeringsmaatschappij De Hoop.

Gedegen en flexibele partner

Jan de Pooter, CEO van Athora Netherlands: “Deze transactie laat zien dat Zwitserleven een gedegen en flexibele partner is voor pensioenuitvoerders die een oplossing zoeken voor de veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel die op hen afkomen. De overname van deze pensioenportefeuille past in onze strategie om als een leidende pensioenverzekeraar verder te groeien en een duurzaam pensioen te bieden aan onze klanten. We heten de nieuwe groep klanten van Onderlinge ’s-Gravenhage van harte welkom bij Zwitserleven.”

Duurzame uitvoering van pensioenen geborgd

Seada van den Herik, algemeen directeur van Onderlinge ’s-Gravenhage : “Deze stap past in de strategie van Onderlinge ’s-Gravenhage om zich te focussen op de uitbouw van haar producten in het 3e pijler pensioen en op de verdere ontwikkeling van financiële producten en diensten op het gebied van wonen, werken en welzijn voor particulieren in de tweede levensfase. Bij de keuze van een nieuwe pensioenuitvoerder hebben we het belang van onze leden zorgvuldig gewogen. Wij zijn ervan overtuigd dat bij Zwitserleven de duurzame uitvoering van de 2e pijlerpensioenverzekeringen van onze leden geborgd is.”

De overdracht vindt plaats onder voorbehoud van instemming door De Nederlandsche Bank. De transactie zal naar verwachting medio 2023 worden afgerond.


Dit artikel is gepubliceerd op 02 februari 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Chris Zegers in gesprek met Annemieke Visser-Brons, Chief Commercial Officer.

Annemieke Visser-Brons vertelt meer over de toekomstplannen van het bedrijf, welke uitdagingen we hebben, zoals de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel, en haar ‘Gevoel voor de toekomst’.

Leestijd 2 minuten

Het is bijna 1 januari 2023, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Voor werkgevers van wie de uitvoerings­overeenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2022, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de deelnemers dat de risico's van overlijden en arbeids­ongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2023 besluit of hij de uitvoerings­overeenkomst wel of niet wil verlengen. We helpen u hier graag bij.

Leestijd 2 minuten

De stijgende AOW is een onbedoeld cadeautje voor werkgevers, of toch niet? 

Per 1 januari 2023 stijgt de AOW met meer dan 10%. In een aantal gevallen leidt dit voor het komende jaar, afhankelijk van de reguliere salarisverhogingen en de verdeling van de hoogte van de salarissen over de deelnemers, tot een verlaging van de pensioengrondslag. En dus tot een lagere pensioen­opbouw en een lagere absolute pensioenpremie. Is dit een onbedoeld cadeautje voor de werkgever of biedt dit kansen?  Column door Berry van Sonsbeek.

Leestijd 3 minuten

Verdere ontwikkeling lifecycles: duurzaamheid en illiquide beleggingen.

Zwitserleven past binnenkort zijn lifecycles aan om zowel de verwachte pensioenopbrengst, als de duurzame impact van de lifecycles te vergroten. Hoe? Dat leggen sales director Ria Blok-Leenheer en product manager Catelijne Reissenweber graag uit.

Leestijd 5 minuten