Athora Netherlands neemt WTW’s PPI in Nederland over.
ImageOver Zwitserleven

Athora Netherlands neemt WTW’s PPI in Nederland over.

ImageLeestijd 2 minuten

Athora Netherlands, de moedermaatschappij van Zwitserleven, en WTW zijn overeengekomen de PPI van WTW in Nederland over te nemen. De transactie betreft een overdracht van het sponsorschap van WTW aan Athora Netherlands, waarna de PPI uiteindelijk een geïntegreerd onderdeel zal worden van het marktleidende Zwitserleven PPI aanbod in Nederland, met behoud van de belangrijkste huidige klantenproposities.

In lijn met haar strategie, verstevigt Athora Netherlands hiermee haar leidende positie in de Nederlandse pensioenmarkt. De overname resulteert in een gecombineerd beheerd PPI-vermogen van circa EUR 2,7 miljard en ongeveer 126.000 deelnemers (eind 2021), en iets meer dan EUR 400 miljoen premie-inkomen (2021).

De afronding van de transactie zal naar verwachting begin 2023 plaatsvinden en is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder het verkrijgen goedkeuring van toezichthouders en de raadpleging van de ondernemingsraden. Tot die tijd blijven WTW’s PPI en Zwitserleven PPI als aparte en onafhankelijke organisaties actief in de markt.


Dit artikel is gepubliceerd op 18 oktober 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Nederland heeft het beste pensioenstelsel van de wereld.

Het Nederlandse pensioenstelsel is beoordeeld als het beste van de wereld.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven zet met nieuw management volgende stap richting pensioenspecialist.

Athora Netherlands verwelkomt Jan Willem Hoitsma en Geneviève Ho Sam Sooi binnen het managementteam van de commerciële tak, het MT Commerce.

Leestijd 2 minuten

Sterke halfjaarcijfers voor Athora Netherlands

In de eerste helft van 2023 haalde Athora Netherlands sterke financiële en commerciële resultaten ondanks uitdagende marktomstandigheden.

Leestijd 4 minuten

Zwitserleven voor de 2e keer achtereen aan kop in duurzaamheidsranking van VBDO

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, behaalt eerste plaats in de benchmark 'Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland'.

Leestijd 2 minuten