Afsluiten Zwitserleven Variabel Pensioen nu geautomatiseerd.
ImageProducten

Afsluiten Zwitserleven Variabel Pensioen nu geautomatiseerd.

ImageLeestijd 2 minuten

Sinds begin april kunt u voor onze deelnemers met een expirerende beschikbare premieregeling een variabel pensioen bij Zwitserleven afsluiten. Het proces was nog gedeeltelijk handmatig, maar we zijn blij te kunnen melden dat de nieuwe offertetool nu geheel geautomatiseerd is.

De volgende stap is om Zwitserleven Variabel Pensioen in het najaar open te stellen voor klanten die hun pensioenkapitaal bij een andere uitvoerder hebben opgebouwd. Daarnaast werken we aan een informatieve opgave, waarbij een klant geen kennis- en ervaringsvragen hoeft te beantwoorden. Deze mogelijkheid stellen we deze zomer al beschikbaar. Zo kunt u straks in een handomdraai ons variabel pensioen als mogelijke pensioenoplossing aan uw klant presenteren.

Nog even Zwitserleven Variabel Pensioen in het kort:

  • Beleggen van 1 tot 100% mogelijk
  • Partnerpensioen tot maximaal 70%
  • Keuze voor vaste daling met hoger pensioenkomen bij de start

Meer informatie vindt u op onze productpagina.


Dit artikel is gepubliceerd op 14 juni 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Het is bijna 1 januari 2023, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Voor werkgevers van wie de uitvoerings­overeenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2022, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de deelnemers dat de risico's van overlijden en arbeids­ongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2023 besluit of hij de uitvoerings­overeenkomst wel of niet wil verlengen. We helpen u hier graag bij.

Leestijd 2 minuten

De stijgende AOW is een onbedoeld cadeautje voor werkgevers, of toch niet? 

Per 1 januari 2023 stijgt de AOW met meer dan 10%. In een aantal gevallen leidt dit voor het komende jaar, afhankelijk van de reguliere salarisverhogingen en de verdeling van de hoogte van de salarissen over de deelnemers, tot een verlaging van de pensioengrondslag. En dus tot een lagere pensioen­opbouw en een lagere absolute pensioenpremie. Is dit een onbedoeld cadeautje voor de werkgever of biedt dit kansen?  Column door Berry van Sonsbeek.

Leestijd 3 minuten

Verdere ontwikkeling lifecycles: duurzaamheid en illiquide beleggingen.

Zwitserleven past binnenkort zijn lifecycles aan om zowel de verwachte pensioenopbrengst, als de duurzame impact van de lifecycles te vergroten. Hoe? Dat leggen sales director Ria Blok-Leenheer en product manager Catelijne Reissenweber graag uit.

Leestijd 5 minuten

Collectieve waardeoverdracht: een onderge­waardeerde optie.

De laatste tijd lijkt er een soort aversie te ontstaan tegen collectieve waardeoverdracht naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Welke afwegingen maken werkgevers om daar al of niet toe te besluiten? En belangrijker nog - wat is het beste voor de deelnemers? Een column van Berry van Sonsbeek.

Leestijd 5 minuten

Pensioen­Aanvullen en fiscale ruimte.

Het einde van het jaar nadert. Daarom starten wij vanuit Zwitserleven een campagne om onze deelnemers en werkgevers erop te wijzen om met Pensioen­Aanvullen hun ongebruikte fiscale ruimte van dit jaar te benutten. Goed moment om ook uw cliënten hierover te benaderen.

Leestijd 2 minuten

Verbeterde lifecycles.

De pensioenpremie beleggen we volgens ons duurzame beleggingsbeleid. We dragen zo bij aan een mooiere wereld en streven naar een zo goed mogelijk pensioen voor deelnemers, tegen een verantwoord risico. In november 2022 passen we de lifecycles in onze beleggingsvormen HorizonBeleggen en ProfielBeleggen aan. U leest hier waarom we dit doen en wat het voor deelnemers betekent.

Leestijd 6 minuten