Verantwoord beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2017.

Verantwoord beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2017.

Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij ons steentje aan bij met ons duurzaam beleggingsbeleid. ACTIAM verzorgt de beleggingen voor Zwitserleven. Over de manier waarop zij dat doet, brengt ACTIAM ieder kwartaal een rapport uit. Bijvoorbeeld op het gebied van uitsluiting, positieve selectie, engagement en het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Deze week is het rapport over het 1e kwartaal van 2017 verschenen.

De Noordpool: het boegbeeld van klimaatverandering

In dit rapport wordt toegelicht waarom de Noordpool het boegbeeld is van klimaatverandering. Waarom verandering daar zo belangrijk is voor de rest van de wereld en welke activiteiten van invloed zijn op (het kwetsbare milieu van) het Arctisch gebied. In de infographic hieronder vindt u alvast enkele feiten.

Arctisch gebied

Iedere bijdrage, groot en klein, doet ertoe.
ACTIAM steunt sinds februari de '2 Degrees Expeditie' van poolreizigster Bernice Notenboom. Zij vraagt aandacht voor de urgentie van klimaatverandering door de laatste twee breedtegraden naar de Noordpool te skiën en metingen te verrichten voor de NASA en ESA.

Wat nog meer?

In het rapport leest u over de voortgang van de engagement gesprekken die ACTIAM voert en welke nieuwe uitsluitingen en toelatingen er zijn. U leest ook welke doelstelling we ons hebben gesteld om bij te dragen aan duurzaam beheer en toegang tot veilig water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Hiermee dragen we bij aan één van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Meer lezen?

Dit bericht bevat slechts enkele highlights uit het kwartaalverslag. Wilt u meer weten over de duurzaam activiteiten die onze vermogensbeheerder het afgelopen kwartaal ondernam? Leest u dan het Kwartaalrapport verantwoord beleggen Zwitserleven.