Schotland: paradijs voor wandelaars.

ImageLeestijd 3 minuten

De Hooglanden van Schotland zijn een waar paradijs voor wandelaars. Je kunt jezelf uitdagen en een Munro, oftewel een berg, beklimmen of op de vlaktes blijven lopen. Hierdoor is het gebied ook heel geschikt voor wandelaars die het liever wat rustiger aan doen.

De Hooglanden zijn ontzettend uitgestrekt en als je van de gebaande paden gaat kan het zomaar zijn dat je niemand anders tegenkomt. Wil je echt tot rust komen en ten volle genieten van de natuur en de elementen, dan zijn de Schotse Hooglanden de ideale reisbestemming.

Schotland: paradijs voor wandelaars.-first-banner

Hike Quiraing op Isle of Skye

De mooiste wandeling was toch wel de Quiraing op Isle of Skye. Quiraing is een hike die je echt met mooi weer moet lopen. De kleine 7 kilometer kun je in zo’n 2,5 uur afleggen. Houd je net als wij van foto’s maken, dan kun je rekenen op een uurtje extra. De route leidt je namelijk over smalle paadjes langs, af en toe, diepe afgronden dus goed zicht en een goede balans zijn essentieel.

Reisfeitjes

Reisfeitjes

Saskia & Kimber

  • Startten in 2014 reisblog Reisgenie.nl
  • Samen bezochten ze zo'n 50 landen.
  • "Reizen hoeft niet moeilijk te zijn, maar is vooral heel leuk."

Het landschap is zo anders dan alles wat we ooit in ons leven gezien hebben. De omgeving verandert en groene heuvels maken plaats voor grijze rotsen. En na een flinke klim worden we ook nog getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de kustlijn van Quiraing.

Het is een intensieve wandeling, maar het dubbel en dwars waard. Na afloop kun je jezelf trakteren op een welverdiende snack en koud blikje drinken bij de lokale foodtruck!

Reisgenie: Saskia en Kimber

Reisgenie: Saskia en Kimber

Saskia (1990) en Kimber (1987) hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie in Tilburg. Ze delen een gezamenlijke passie voor reizen, schrijven en fotograferen. 


Dit artikel is gepubliceerd op 16 februari 2021