Doorbeleggen na pensioenleeftijd nu ook mogelijk met Zwitserleven Variabel Pensioen.

Doorbeleggen na pensioenleeftijd nu ook mogelijk met Zwitserleven Variabel Pensioen.

ImageReadtime 3 minutes

Zwitserleven introduceert het Zwitserleven Variabel Pensioen. Hiermee kunnen klanten ook na hun pensionering doorbeleggen met een deel van het opgebouwde pensioenkapitaal. De klant kan daarbij zelf exact bepalen hoe groot dat deel mag zijn, en dat is uniek in de markt. Vanaf nu is dit nieuwe, flexibele pensioenproduct beschikbaar voor zowel deelnemers met een regeling bij Zwitserleven, als voor werknemers die hun pensioen bij een andere pensioenaanbieder hebben opgebouwd.

Zwitserleven Variabel Pensioen is bedoeld voor mensen die via een werkgever pensioenkapitaal hebben opgebouwd in een beschikbare premieregeling en bereid zijn om een deel van dit kapitaal ook na hun pensioendatum verder te beleggen.

Marcel Rozema, Director Retirement Solutions bij Zwitserleven: “Ons Variabel Pensioen is uniek in de Nederlandse markt wat betreft de flexibiliteit. De klant kan letterlijk elke verhouding kiezen tussen het vaste en het variabele gedeelte van de pensioenuitkering: van 1% tot 100% variabel, alles is mogelijk . Door veel keuze te bieden kan iedere klant een passende oplossing krijgen, vaak een combinatie tussen vast pensioen en doorbeleggen.

De klant kan Zwitserleven Variabel Pensioen alleen via een onafhankelijke adviseur afsluiten. Het product kent veel mogelijkheden en daarom is het belangrijk dat de adviseur helpt de pensioenuitkering precies af te stemmen op de persoonlijke situatie van de klant. Daarvoor is belangrijk te weten in welke mate de klant risico kan en bereid is te nemen. Onafhankelijk persoonlijk advies heeft hierbij een duidelijke meerwaarde.

Zwitserleven streeft met dit innovatieve pensioenproduct een stevige marktpositie na. Deze ambitie sluit aan bij de strategie van moederbedrijf Athora Netherlands om zijn leidende positie in de Nederlandse pensioenmarkt verder uit te bouwen.


This article is published on 26 September 2022

Misschien vindt u dit ook interessant: