i-Pensioen behouden of overstappen?
ImageProducten

i-Pensioen behouden of overstappen?

ImageLeestijd 2 minuten

Een uitkeringsregeling (middelloon of eindloon) mag naar verwachting tot 1 januari 2028 doorlopen. Na deze datum is een premieregeling de enige optie voor werkgevers. Wij krijgen vaak vragen over hoe werkgevers hun uitkeringsregeling (Zwitserleven i-Pensioen) zo lang mogelijk kunnen behouden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Werkgevers van wie het contract afloopt in 2025 kunnen nog steeds kiezen voor het Zwitserleven i-Pensioen met een einddatum tot 1 januari 2028. Daarnaast kunnen ze overstappen naar het Zwitserleven Exclusief Pensioen of Nu Pensioen.

Contract tussentijds aanpassen

We waarderen onze bestaande klanten die hebben gekozen voor het Zwitserleven i-Pensioen en willen hen graag van dienst zijn. Werkgevers met een contract dat afloopt in de periode tussen 31 december 2025 en 31 mei 2027 bieden we daarom eenmalig de mogelijkheid om de einddatum van hun contract te verlengen tot 1 januari 2028. We passen dan het tarief van het contract aan per 1 januari 2025. In de tweede helft van dit jaar doen we deze werkgevers een voorstel waarin we de (premie)gevolgen van deze verlenging toelichten. Als werkgevers geen gebruik maken van dit aanbod, kunnen ze hun contract tot de oorspronkelijke einddatum laten doorlopen. Hierna bieden we alleen nog een premieregeling aan.

Overzicht van de contracten

Wilt u weten om welke contracten het in uw portefeuille gaat? Neem dan contact op met uw Internal accountmanager bij Zwitserleven.

Informeren werkgevers

Informeert u zelf uw werkgevers? Wij sturen medio mei een bericht naar de betreffende werkgevers over de wijzigingen.

Geen i-Pensioen voor nieuwe klanten

Per 1 juli 2024 stoppen wij met het aanbieden van het product i-Pensioen aan nieuwe klanten. Zij kunnen kiezen voor het Exclusief Pensioen van Zwitserleven of Nu Pensioen van Zwitserleven PPI. 


Dit artikel is gepubliceerd op 03 april 2024

Misschien vindt u dit ook interessant:

Eind in zicht voor nieuwe DB-contracten

Eind in zicht voor nieuwe DB-contracten

Leestijd 2 minuten

DC-tarieven wijzigen per 1 juli 2024

Op 1 juli wijzigen onze tarieven voor onze DC-pensioenproducten Exclusief Pensioen, Nu Pensioen en Netto­pensioen.

Leestijd 2 minuten

Pensioenpolis (Direct Ingaand Pensioen) nu digitaal 

Pensioenpolis (Direct Ingaand Pensioen) nu digitaal

Leestijd 2 minuten

Nieuw: eenvoudig be­rekeningen maken voor ZEP en ZNP in Actucomp

Onze producten Zwitserleven Exclusief Pensioen en Zwitserleven Nu Pensioen zijn opgenomen in de vergelijkingssoftware van Actucomp.

Leestijd 1 minuten