Verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid begint bij jezelf.

Wij willen een positieve impact hebben op de wereld waarin wij leven. Met onze producten en diensten, onze bedrijfsvoering en onze beleggingen. Dat betekent dat we niet alleen bewust bezig zijn met onze beleggingen, maar bijvoorbeeld ook met de verduurzaming van ons eigen pand. 

Europese regels informatie duurzaamheid

De levensverzekeringsmaatschappij SRLEV N.V. en Zwitserleven PPI N.V., gebruiken allebei het merk en de handelsnaam Zwitserleven. In Europa gelden regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid in de financiële dienstensector. De informatie over deze Europese regels is voor SRLEV anders dan voor Zwitserleven PPI.

Zwitserleven, verantwoord van binnen en van buiten

Bij de bouw van ons kantoorpand in 1997 stond duurzaamheid al centraal. Pi de Bruijn, onder meer de ontwerper van de nieuwbouw aan de Tweede Kamer en coördinator van de Amsterdamse Zuidas, maakte voor dit aansprekende gebouw de tekeningen. Zo heeft het gebouw een geavanceerd koel- en verwarmingssysteem. Dit milieuvriendelijke systeem bewaakt ons werk- en leefklimaat permanent en bestaat uit een warmtewisselaar en een innovatieve energieopslag in de bodem. 

Kantoor Zwitserleven in Amstelveen

Besparing

Dankzij de toepassing van deze duurzame technologie besparen we 55 procent op ons gas en 13 procent op onze elektriciteit. Belangrijker nog is het positieve effect op het milieu, doordat we maar liefst 41% minder CO2 en 30% minder zuurequivalenten voortbrengen.

Ook bij aanpassingen die we recent hebben gedaan, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo hergebruikten we 90% van het bestaande meubilair, leggen we duurzame vloerbedekking die deels van gerecycled materiaal is gemaakt en moet veel groen bijdragen aan een prettig binnenklimaat.