Het is nu al op - Earth Overshoot Day .
ImageDuurzaam, Inspiratie

Het is nu al op - Earth Overshoot Day .

ImageLeestijd 2 minuten

Zaterdag 22 augustus is het Earth Overshoot Day. De dag dat de wereld de natuurlijke grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt, die de aarde ons in een heel jaar kan geven. Met nog 4 maanden te gaan voor het einde van het jaar staan we dus in het rood. En helaas is deze dag steeds eerder in het jaar. Zo was Earth Overshoot Day in 2000 nog op 23 september. Nu 20 jaar later dus al een maand eerder.

Zo vermindert Zwitserleven de ecologische footprint

Zaak dus om met z’n allen onze ecologische footprint te verminderen. Zwitserleven zet hier stappen in met onder andere het planten van bomen en met duurzame beleggingen . Zo stimuleren we bedrijven waarin we investeren zuiniger om te gaan met hulpbronnen. Lukt dat ze niet? Dan beleggen we niet in deze bedrijven. Daarnaast proberen we Earth Overshoot Day naar later in het jaar te verschuiven door 2000 bomen te planten . In Limburg en Oeganda met het geld van kleine vervallen pensioenen.

U kunt helpen

Wat doet u om uw ecologische footprint te verminderen? Deel het met ons op Facebook en Instagram.


Dit artikel is gepubliceerd op 20 augustus 2020

Misschien vindt u dit ook interessant:

Wijziging beleggingsbeleid Zwitserleven Duration fondsen.

ACTIAM Cardano maakt een aantal wijzigingen in de beleggingsstructuur, het beleggingsbeleid en het duurzaamheidsbeleid van een aantal Duration fondsen.

Leestijd 2 minuten

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2023.

In dit rapport ligt de focus op biodiversiteit en de diverse organisaties die zich op dit gebied inzetten om de effecten op het klimaat en milieu inzichtelijk en meetbaar te maken.

Leestijd 2 minuten

ACTIAM kritisch in het nieuws.

Onlangs was ACTIAM in het nieuws over beleggingen in fossiele bedrijven. Een branchebreed journalistiek onderzoek stelde zich kritisch op over het beleid van ACTIAM en andere marktpartijen. Wij begrijpen dat dit artikel zorgen kan hebben opgeroepen.

Leestijd 4 minuten

Meer biodiversiteit in Zwitserleven-bossen.

Met het geld dat beschikbaar is gekomen door de vervallen heel kleine pensioenen heeft Zwitserleven een eigen bos aangeplant. Inmiddels is er al een flinke toename van de biodiversteit waargenomen.

Leestijd 2 minuten