Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Het is nu al op - Earth Overshoot Day .
ImageDuurzaam, Inspiratie

Het is nu al op - Earth Overshoot Day .

ImageLeestijd 2 minuten

Zaterdag 22 augustus is het Earth Overshoot Day. De dag dat de wereld de natuurlijke grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt, die de aarde ons in een heel jaar kan geven. Met nog 4 maanden te gaan voor het einde van het jaar staan we dus in het rood. En helaas is deze dag steeds eerder in het jaar. Zo was Earth Overshoot Day in 2000 nog op 23 september. Nu 20 jaar later dus al een maand eerder.

Zo vermindert Zwitserleven de ecologische footprint

Zaak dus om met z’n allen onze ecologische footprint te verminderen. Zwitserleven zet hier stappen in met onder andere het planten van bomen en met duurzame beleggingen . Zo stimuleren we bedrijven waarin we investeren zuiniger om te gaan met hulpbronnen. Lukt dat ze niet? Dan beleggen we niet in deze bedrijven. Daarnaast proberen we Earth Overshoot Day naar later in het jaar te verschuiven door 2000 bomen te planten . In Limburg en Oeganda met het geld van kleine vervallen pensioenen.

U kunt helpen

Wat doet u om uw ecologische footprint te verminderen? Deel het met ons op Facebook en Instagram.


Dit artikel is gepubliceerd op 20 augustus 2020

Misschien vindt u dit ook interessant:

Puur voor later.

Puur voor later.

Voor ons is Het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij graag aan bij. Lees meer over ons beleggingsbeleid en wat we tot nu toe bereikt hebben.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven plant 2.000 bomen in Noord-Brabant.

Zwitserleven plant 2.000 bomen in Noord-Brabant.

Zwitserleven heeft een eigen bos aangeplant met het geld dat beschikbaar is gekomen door de vervallen heel kleine pensioenen. Het Groene Woud in Brabant is vanaf vandaag 2.000 bomen rijker en heeft nu een eigen ‘Zwitserleven-bos’.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven verdubbelt donaties aan Trees for All

Zwitserleven verdubbelt donaties aan Trees for All

Van de totale opbrengst worden nieuwe bomen aangeplant door Trees for All. Doe mee en doneer, en maak zo ook kans op een Zwitserleven goodiebag.

Leestijd 3 minuten

Brede coalitie van beleggers roept bedrijven op om ontbossing te stoppen.

Brede coalitie van beleggers roept bedrijven op om ontbossing te stoppen.

Zwitserleven gaat, samen met 8 andere financiële instellingen, bedrijven oproepen om te stoppen met ontbossing. Dit is onderdeel van een nieuw engagementprogramma van ACTIAM, vermogens­beheerder van Zwitserleven.

Leestijd 4 minuten