Het is nu al op - Earth Overshoot Day .
ImageDuurzaam, Inspiratie

Het is nu al op - Earth Overshoot Day .

ImageLeestijd 2 minuten

Zaterdag 22 augustus is het Earth Overshoot Day. De dag dat de wereld de natuurlijke grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt, die de aarde ons in een heel jaar kan geven. Met nog 4 maanden te gaan voor het einde van het jaar staan we dus in het rood. En helaas is deze dag steeds eerder in het jaar. Zo was Earth Overshoot Day in 2000 nog op 23 september. Nu 20 jaar later dus al een maand eerder.

Zo vermindert Zwitserleven de ecologische footprint

Zaak dus om met z’n allen onze ecologische footprint te verminderen. Zwitserleven zet hier stappen in met onder andere het planten van bomen en met duurzame beleggingen . Zo stimuleren we bedrijven waarin we investeren zuiniger om te gaan met hulpbronnen. Lukt dat ze niet? Dan beleggen we niet in deze bedrijven. Daarnaast proberen we Earth Overshoot Day naar later in het jaar te verschuiven door 2000 bomen te planten . In Limburg en Oeganda met het geld van kleine vervallen pensioenen.

U kunt helpen

Wat doet u om uw ecologische footprint te verminderen? Deel het met ons op Facebook en Instagram.


Dit artikel is gepubliceerd op 20 augustus 2020

Misschien vindt u dit ook interessant:

Verduurzaming van Zwitserleven fondsen afgerond.

Verduurzaming van Zwitserleven fondsen afgerond.

De Zwitserleven fondsen zijn nu volledig duurzaam. Ondernemingen worden voortaan beoordeeld of ze zich kunnen en willen aanpassen en voorbereiden op maatschappelijke veranderingen zoals de energietransitie.

Leestijd 4 minuten

Zwitserleven gaat 2000 bomen aanplanten.

Zwitserleven gaat 2000 bomen aanplanten.

Zwitserleven gaat bossen aanplanten met het geld van kleine pensioenen. Doordat hele kleine pensioenen komen te vervallen komt er € 15.000,- beschikbaar dat Zwitserleven wil gebruiken voor het aanplanten van bomen.

Leestijd 2 minuten

Het begin van nieuwe natuur.

Het begin van nieuwe natuur.

Vurig, ruig, mooi. Een plek van woeste schoonheid. Wetenschapsjournalist Dr. Ir. Hans Wolkers over zijn reis door IJsland.

Leestijd 2 minuten

Bijenkolonies in de tuin van Zwitserleven.

Bijenkolonies in de tuin van Zwitserleven.

Bijen zijn de belangrijkste insecten als het gaat om de bestuiving – en dus de bevruchting en voortplanting – van allerlei planten en bloemen.

Leestijd 2 minuten