Het is nu al op - Earth Overshoot Day .
ImageDuurzaam, Inspiratie

Het is nu al op - Earth Overshoot Day .

ImageLeestijd 2 minuten

Zaterdag 22 augustus is het Earth Overshoot Day. De dag dat de wereld de natuurlijke grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt, die de aarde ons in een heel jaar kan geven. Met nog 4 maanden te gaan voor het einde van het jaar staan we dus in het rood. En helaas is deze dag steeds eerder in het jaar. Zo was Earth Overshoot Day in 2000 nog op 23 september. Nu 20 jaar later dus al een maand eerder.

Zo vermindert Zwitserleven de ecologische footprint

Zaak dus om met z’n allen onze ecologische footprint te verminderen. Zwitserleven zet hier stappen in met onder andere het planten van bomen en met duurzame beleggingen . Zo stimuleren we bedrijven waarin we investeren zuiniger om te gaan met hulpbronnen. Lukt dat ze niet? Dan beleggen we niet in deze bedrijven. Daarnaast proberen we Earth Overshoot Day naar later in het jaar te verschuiven door 2000 bomen te planten . In Limburg en Oeganda met het geld van kleine vervallen pensioenen.

U kunt helpen

Wat doet u om uw ecologische footprint te verminderen? Deel het met ons op Facebook en Instagram.


Dit artikel is gepubliceerd op 20 augustus 2020

Misschien vindt u dit ook interessant:

Zwitserleven lanceert nieuwe merkcampagne ‘Met Gevoel voor de toekomst’

In de nieuwe landelijke merkcampagne ‘Met Gevoel voor de toekomst’ staat duurzaamheid en samenwerken centraal. De nieuwe generatie werknemers vindt duurzaamheid minstens zo belangrijk als een goed rendement.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven genomineerd voor Pensioen Pro Award

Wij zijn genomineerd voor de Pensioen Pro Award in de categorie ‘Lange­termijnbelegger van het jaar 2021’. De nominatie is een erkenning voor ons duurzaam beleggingsbeleid.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, heeft het meest duurzame beleggingsbeleid van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Leestijd 3 minuten

Engagementprogramma tegen ontbossing wint prijs.

Zwitserleven heeft zich vorig jaar aangesloten bij een initiatief met 8 andere beleggers om ontbossing binnen hun beleggingen een halt toe te roepen. Het engagementprogramma ontving op 28 juni 2021 de ‘ESG Engagement Initiative of the Year’-award.

Leestijd 2 minuten