Zwitserleven voor de 2e keer achtereen aan kop in duurzaamheidsranking van VBDO
ImageDuurzaam, Over Zwitserleven

Zwitserleven voor de 2e keer achtereen aan kop in duurzaamheidsranking van VBDO

ImageLeestijd 2 minuten

Net als in 2021 heeft Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, de eerste plaats behaald in de benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ met een score van 4,5 uit 5. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) presenteert dit onderzoek elke twee jaar, waarin zij het duurzame beleggingsbeleid van Nederlandse verzekeraars met elkaar vergelijkt op 4 gebieden: bestuur, beleid, implementatie en transparantie.

Trots

Jan de Pooter, Chief Executive Officer van Athora Netherlands: “Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de strategie en het beleggingsbeleid van Athora Netherlands. Ik ben dan ook trots dat dit door VBDO wordt erkend in hun benchmark. Het is voor ons alleen maar een extra aanmoediging om onze expertise hiervoor te blijven inzetten. Ik vind het ook heel positief dat we als verzekeringssector gezamenlijk goede vooruitgang blijven boeken ten aanzien van duurzaamheid. Dit is des te belangrijker gezien de grote klimaatuitdagingen waar we met z’n allen voor staan.”

Real world impact

Ons duurzaam beleggingsbeleid is gericht op het maken van een positieve impact op de reële economie en de echte wereld (het principe van real world impact). Dat doen we door te investeren in bedrijven (en overheden) die vandaag al duurzame economische activiteiten ontplooien maar ook in bedrijven die belangrijk zijn voor de transitie naar een duurzame samenleving en economie.

De VBDO ziet bovendien dat Athora Netherlands goed op weg is om de real world impact van zijn beleggingen inzichtelijk te maken. Zo hebben we dit jaar met onze strategische partner Cardano stappen gezet op het gebied van geo spatial data. Daarbij kan, bijvoorbeeld, worden vastgesteld welke bedrijven in onze portfolio aanwezig zijn in gebieden met een hoog risico op extreme droogte of gebieden met een kwetsbare biodiversiteit.

Over VBDO

De VBDO is de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Sinds haar oprichting in 1995 werkt VBDO aan een meer duurzame en verantwoorde kapitaalmarkt, in de overtuiging dat dit leidt tot een gezondere en meer rechtvaardige wereld.

Als onafhankelijke vereniging is VBDO een gedreven aanjager, motivator en kennisleider voor verantwoord beleggen onder financiële instellingen en duurzame bedrijfsvoering bij beursgenoteerde bedrijven. De leden bestaan uit institutionele en particuliere beleggers, alsmede een aantal vooraanstaande niet-gouvernementele organisaties.

VBDO vertegenwoordigt daarmee ruim 80% van het door Nederlandse beleggers belegd vermogen en wordt gezien als een belangrijke en gerespecteerde gesprekspartner voor onder meer de media en politiek.

Lees hier het persbericht van VBDO


Dit artikel is gepubliceerd op 06 september 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Nieuwe directie Zwitserleven PPI

Per 1 juni 2024 krijgt Zwitserleven PPI N.V. een nieuwe directie, met Edwin van den Oever als CEO, opvolger van Arjen van Zanten.

Leestijd 2 minuten

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2024.

Elk kwartaal brengt Cardano Asset Management (de fonds­beheerder van de Zwitserleven fondsen) verslag uit over de manier waarop zij haar duurzame beleggingsbeleid uitvoert.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven en Athora Netherlands nieuwe partner Koninklijk Concertgebouworkest

Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Leestijd 2 minuten

Jaarcijfers Athora Netherlands 2023

Athora Netherlands, het moederbedrijf van Zwitserleven, heeft haar financiële resultaten over 2023 gepubliceerd.

Leestijd 2 minuten

Het Zwitserleven gevoel. Een gevoel dat we delen

Het Zwitserleven gevoel wordt groter, als je het deelt met je dierbaren. Met die gedachte willen wij werknemers inspireren om na te denken over hun pensioen.

Leestijd 2 minuten

Lancering van het nieuwe Zwitserleven gevoel.

In de merkcampagne ‘Een gevoel dat we delen’ staan niet alleen pensioengenieters centraal. Ook de personen die meegenieten van het Zwitserleven gevoel.

Leestijd 4 minuten