Zwitserleven gaat samenwerking aan met Stichting Vis&Seizoen

Zwitserleven gaat samenwerking aan met Stichting Vis&Seizoen

22-02-2018

Pensioenverzekeraar investeert in verduurzaming van de visserij

Pensioenverzekeraar Zwitserleven is een samenwerking aangegaan met de Stichting Vis&Seizoen. Stichting Vis&Seizoen is een onafhankelijk keurmerk dat als doel heeft om het visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Als partner van Vis&Seizoen investeert Zwitserleven in onderzoek dat een duurzame wereld weer een stap dichterbij brengt.

Seizoensgebonden visserij

Wim van As, oprichter en voorzitter van Stichting Vis&Seizoen: "Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te laten herstellen. Stichting Vis&Seizoen wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans op het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Het is daarom beter om zelfs vis met een duurzaamheidslabel niet het hele jaar door te consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is."

Duurzame wereld

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: "Voor ons is het 'Zwitserleven Gevoel' onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij graag aan bij onder ander met ons verantwoorde beleggingsbeleid. Want we willen allemaal genoeg inkomen hebben om later van te leven. Maar wel in een wereld die op de pensioendatum nog mooi en de moeite waard is. De samenwerking met de Stichting Vis&Seizoen draagt ook bij een aan mooie, duurzame wereld. We zijn er daarom ook trots op onze samenwerking.

Over Stichting Vis&Seizoen

Stichting Vis&Seizoen is een onafhankelijk keurmerk dat als doel heeft om het visaanbod in de horeca, retail en catering structureel te verduurzamen. Die verduurzaming is hard nodig als we willen garanderen dat ook toekomstige generaties van vis kunnen blijven genieten. Vis&Seizoen richt zich op duurzame vangsttechnieken, de kwaliteit én op het seizoen waarin de vis gevangen wordt.

Over Zwitserleven

Zwitserleven is al meer dan 100 jaar de verzekeraar voor inkomen, nu en later. Als gespecialiseerde pensioenverzekeraar biedt Zwitserleven haar klanten een gevarieerd pakket diensten en producten. We willen mensen helpen hun financiële toekomst vorm te geven; een gevoel van onbezorgd genieten. Beter bekend als "Het Zwitserleven Gevoel". Zwitserleven belegt zoveel mogelijk in duurzame fondsen met oog voor mens en milieu. We zijn er dan ook trots op dat Zwitserleven al 5 keer op rij is uitgeroepen tot de verzekeraar die het meest verantwoord belegt.