Greenchoice kiest voor Zwitserleven

Greenchoice kiest voor Zwitserleven

‘Gezamenlijke focus op duurzaamheid geeft energie’

Duurzame energieleverancier Greenchoice brengt zijn nieuwe pensioenregeling onder bij pensioenverzekeraar Zwitserleven. Met het ondertekenen van de pensioenovereenkomst krijgen 358 medewerkers van Greenchoice in de toekomst de beschikking over het Zwitserleven Exclusief Pensioen. Bij de selectie van pensioenaanbieders was de focus van Zwitserleven op duurzaamheid doorslaggevend.

Focus op duurzaamheid

Martin van Sleeuwen, CFO van Greenchoice: “Onze duurzaamheidsambitie is groot. Wij willen Nederland groener maken. Al meer dan een half miljoen klanten kiezen inmiddels voor onze groene energie. En dat aantal groeit hard. Zo komt een duurzaam Nederland iedere dag dichterbij. Bij de selectie van een pensioenaanbieder voor onze medewerkers was de focus op duurzaamheid dan ook erg belangrijk voor ons. Verder hebben we ook goed geluisterd naar de wensen en eisen van onze ondernemingsraad (OR), die naast ‘duurzaamheid’ nog een paar andere specifieke eisen en wensen had. In goed overleg met onze adviseur en prettig contact met de mensen van Zwitserleven zijn we uiteindelijk uitgekomen bij het Zwitserleven Exclusief Pensioen. Volgens mij hebben we hiermee een hele goede en transparante pensioenregeling, die tegelijkertijd bijdraagt aan het steeds groener maken van Nederland.”

Mooie, duurzame toekomst

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: “Voor ons is het ‘Zwitserleven Gevoel’ onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij graag aan bij onder andere met ons verantwoorde beleggingsbeleid. Hierbij selecteren we beleggingen die bijdragen aan een leefbare wereld. Daarnaast proberen we, met onze aandelen- en obligatieportefeuilles, gedragsverandering bij bedrijven te bewerkstelligen op duurzame thema's. Om zo een zo groot mogelijke positieve impact te maken. Want we willen allemaal genoeg inkomen hebben om later van te leven. Maar wel in een wereld die op de pensioendatum nog mooi en de moeite waard is. De samenwerking met een duurzame pionier zoals Greenchoice draagt bij aan deze mooie, duurzame wereld en geeft ons daarnaast veel energie. We zijn er dan ook erg trots op dat Greenchoice voor ons heeft gekozen.”

ondertekenen contract