Jaarcijfers PPI, Mini-Update en Zwitserleven in de praktijk

Jaarcijfers PPI, Mini-Update en Zwitserleven in de praktijk

Zwitserleven in de praktijk

Op 24 en 26 maart organiseren wij een bijeenkomst voor werkgevers, waarin we de belangrijkste pensioenontwikkelingen en diensten van Zwitserleven bespreken. Dit event is met name interessant voor medewerkers die zich bezighouden met de administratie en het beheer van de pensioenregeling.

Jaarcijfers Zwitserleven PPI

De Zwitserleven PPI heeft ondanks grote concurrentie in de markt van beschikbare premieregelingen een sterke groei laten zien in 2019.

De Assets under management is gestegen van 302 miljoen euro naar 581 miljoen euro.  Ook het premievolume is sterk gestegen van 109 miljoen euro naar 159 miljoen euro. Dit is het resultaat van de groei van het aantal werkgevers die de PPI bedient; die zijn gegroeid van 1.726 werkgevers naar 2.126 werkgevers.

Er is een jaarverslag voor deelnemers en werkgevers. Wij versturen de jaarcijfers ook naar alle werkgevers met een PPI.

Positief bedrijfsresultaat
Met deze stijgingen verwacht de PPI van Zwitserleven dit jaar voor het eerst een positief bedrijfsresultaat te laten zien.

Vijf sterren
Een van de redenen van de groei van de PPI is uiteraard de vijf sterren die zij heeft gekregen voor de productvoorwaarden van MoneyView, als enige in de hele beschikbare premie markt. Dit is het bewijs dat ons product volledig is en aan veel wensen van onze klanten voldoet.

Tevredenheid klanten
Zwitserleven PPI kent geen contracttermijn, alleen een opzegtermijn van 2 maanden. Er zijn nauwelijks werkgevers die de Zwitserleven PPI verlaten. Dit geeft aan dat na ruim 5 jaar de PPI een volwassen bedrijf is dat naar tevredenheid van de klanten opereert.

Zwitserleven trots op topscore onderzoek Eerlijke Verzekeringswijzer

Zwitserleven behoort, met haar moederbedrijf VIVAT, weer tot de koplopers op MVO-beleid. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek Eerlijke Verzekeringswijzer. We hebben ons op maar liefst 8 punten verbeterd! Met als de hoogste scores van alle verzekeraars op klimaat gerelateerde thema’s zoals klimaatverandering, bosbouw en natuur. 

Mini-Update 2020 is weer beschikbaar

De Mini-Update 2020 is weer beschikbaar. De Mini-Update van Zwitserleven is hét handige naslagwerk op pocketformaat. Handig voor iedereen die in zijn of haar werk te maken met financiële dienstverlening. Vanaf 18 februari ontvangt u een aantal exemplaren per post.

AOP-verzekering bij Zwitserleven regelingen nu ook af te sluiten in PensioenNavigator

Voortaan kunt u als adviseur ook in PensioenNavigator bij het Zwitserleven Exclusief Pensioen, Nu Pensioen en i-Pensioen een arbeidsongeschiktheidspensioenverzekering offreren. Hiermee krijgen deelnemers bij arbeidsongeschiktheid een aanvulling op de wettelijk WIA-uitkering van de overheid. U kunt kiezen uit:

  • Een bovenloongrens: 70%
  • Een onderloongrens: 10% of 20%
  • Stijgingspercentages: jaarlijks gelijkblijvend of 3% stijging na ingang. Bij Exclusief Pensioen en Nu Pensioen kan ook gekozen worden voor 1% en 2%.

Wilt u meer weten over PensioenNavigator? Neem contact op met uw Internal Accountmanager.