Overnamenieuws, verbeteringen MijnZwitserleven en pensioenavond.

Overnamenieuws, verbeteringen MijnZwitserleven en pensioenavond.

Uitstel lancering verduurzaming Wereld Aandelen­fonds!

Op 11 maart informeerden wij u over de verduurzaming van het Zwitserleven Aandelenfonds en Index Aandelenfonds.

ACTIAM acht het niet in het belang van aandeelhouders om in de huidige omstandigheden, waarin financiële markten worden gekenmerkt door een hoge volatiliteit met daarbij behorende potentiële (operationele) risico’s, de voorgenomen aanpassingen op 24 maart 2020 door te voeren.

Het doorvoeren van de betreffende wijzigingen zal worden uitgesteld tot nadere berichtgeving.

Een Zwitserleven bos

Zwitserleven gaat bossen aanplanten met het geld van kleine pensioenen. Doordat hele kleine pensioenen komen te vervallen, komt er € 15.000,- beschikbaar dat Zwitserleven gaat gebruiken voor het aanplanten van bomen. Hiervoor zijn twee projecten geselecteerd in Limburg en Oeganda. In totaal gaan we na de zomer 2.000 bomen planten.

PensioenAvond 40-55

Op 21 april organiseert Zwitserleven een webinar voor deelnemers in de leeftijd van 40 t/m 55 jarigen. In dit webinar informeren wij werknemers over keuzes in de pensioenopbouw, laten we ze nadenken over later en laten we zien hoe men inzicht krijgt in de pensioensituatie. We laten werknemers vooral ervaren dat na deze avond een leuke en leerzame stap is gezet om over later na te denken. Tijdens deze avond geven wij geen advies. Hiervoor verwijzen we ze naar een adviseur.

Overnamenieuws

Op donderdag 19 maart werd bekend dat Athora een verklaring van geen bezwaar heeft ontvangen van De Nederlandse Bank (DNB) voor de overname van VIVAT, het moederbedrijf van o.a. Zwitserleven. Op hetzelfde moment heeft ook NN een verklaring van geen bezwaar verkregen van DNB voor de daaropvolgende overname van VIVAT Schade. De afronding van de transactie wordt verwacht voor begin april 2020. Uiteraard houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de overname.

Meer inzicht en eenvoud in MijnZwitserleven

Om de MijnZwitserleven omgeving inzichtelijker en eenvoudiger te maken voor deelnemers, hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd.