Screeningsproces voor bedrijven nu sneller
ImageProducten

Screeningsproces voor bedrijven nu sneller

ImageLeestijd 1 minuten

De Nederlandsche Bank heeft aangekondigd een meer risico-gebaseerde aanpak voor WWFT te gaan hanteren. Deze beslissing leidt ertoe dat banken hun klanten veel minder vragen gaan stellen. Als Zwitserleven blijven wij hierin niet achter. Daarom hebben wij ons screeningsproces aangepast. Een UBO-verklaring vragen wij niet langer standaard op. Ook een bewijs van inschrijving in het UBO-register is niet standaard meer nodig​. Deze wijziging betekent minder werk voor de klant en voor u. Daarmee wordt het proces dus sneller.

Wij voeren nog steeds de klantonderzoeken uit, alleen zonder deze aangeleverde informatie. In sommige situaties kunnen we alsnog vragen stellen. Wel hebben we altijd de bevestiging nodig dat u als adviseur de identificatie en verificatie (I&V) heeft uitgevoerd.


Dit artikel is gepubliceerd op 14 juni 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Pensioenpolis (Direct Ingaand Pensioen) nu digitaal 

Pensioenpolis (Direct Ingaand Pensioen) nu digitaal

Leestijd 2 minuten

Nieuw: eenvoudig be­rekeningen maken voor ZEP en ZNP in Actucomp

Onze producten Zwitserleven Exclusief Pensioen en Zwitserleven Nu Pensioen zijn opgenomen in de vergelijkingssoftware van Actucomp.

Leestijd 1 minuten

Hoe tevreden zijn werkgevers over Zwitserleven?

Hoe tevreden zijn onze klanten? We delen graag de resultaten van ons klanttevredenheidsonderzoek met u.

Leestijd 2 minuten

Positieve resultaten voor eerste jaar Zwitserleven Variabel Pensioen

Sinds de introductie van ons variabel pensioen in 2022 heeft een deel van de gepensioneerden die hiervoor kozen er een heel jaar op zitten.

Leestijd 1 minuten