Laatste mogelijkheid voor een stijgende premiestaffel.
ImagePensioenakkoord, Producten

Laatste mogelijkheid voor een stijgende premiestaffel.

ImageLeestijd 2 minuten
Een van de gevolgen van de Wet toekomst pensioenen (WTP) is een overgang van een stijgende premiestaffel naar een vast premiepercentage. Er zijn werkgevers die nu al een regeling hebben met een vast premiepercentage. Werkgevers die nu al een regeling hebben met een vast premiepercentage kunnen dit nog aanpassen.

Aanpassen in 2022 nog mogelijk

Tot 1 december 2022 kan een werkgever het vaste premiepercentage nog aanpassen naar een stijgende staffel en gebruikmaken van de eerbiedigende werking die de WTP biedt. Na de geplande ingangsdatum van het nieuwe pensioenstelsel op 1 januari 2023 is deze aanpassing wettelijk niet meer toegestaan.

Overzicht klanten per e-mail

We kunnen ons voorstellen dat u deze mogelijkheid wilt bespreken met uw klant. Als u klanten met een vast premiepercentage heeft, ontvangt u half maart van ons een overzicht per mail.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Zwitserleven.

Dit artikel is gepubliceerd op 22 februari 2022

Meer over het pensioenakkoord

Krijgt de nieuwe pensioenwet groen licht?

We praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe pensioenstelsel.

Leestijd 3 minuten

Een update over de Wet toekomst pensioenen.

We praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe pensioenstelsel.

Leestijd 2 minuten

Jaarlijks aanpassen rendements­correctie vanaf 1 januari 2024.

Op 1 januari 2022 heeft Zwitserleven PPI de contracten zonder Tariefgarantie voor het laatst aangepast. Op dat moment is ook de rendements­correctie weer opnieuw vastgesteld. Zwitserleven PPI had als uitgangspunt de rendements­correctie tenminste eens in de 3 jaar aan te passen. Dit gaan we veranderen. Vanaf 1 januari 2024 past Zwitserleven PPI ieder jaar de rendements­correctie aan aan de rente die op dat moment geldt.

Leestijd 3 minuten

Poolse Landdag: het nieuwe pensioenstelsel in de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer wordt overladen met kritiek op het nieuwe pensioenstelsel. Maar waar was het geluid van de verzekeraars en PPI’s? Waarom werden zij niet gehoord? Op uitnodiging van de Senaat hebben diverse experts uit de pensioensector hun visie gedeeld op de invoering van het nieuwe stelsel.

Leestijd 3 minuten

En nu aan de slag met de Wet toekomst pensioenen!

De Wet toekomst pensioenen is door de Tweede Kamer aangenomen. Als de Eerste Kamer het wetsvoorstel ook goedkeurt (naar verwachting in januari of februari), zal die ingaan op 1 juli 2023. Alle pensioen­regelingen moeten per 1 januari 2027 voldoen aan de nieuwe Pensioenwet.

Leestijd 4 minuten

Meer lezen?

Lees meer artikelen over het pensioenakkoord. Berry van Sonsbeek en anderen duiken in de details en houden de actualiteit in de gaten.