Moederbedrijf Zwitserleven publiceert jaarcijfers.

Op 31 maart heeft Athora Netherlands de cijfers over 2021 bekend gemaakt. De moedermaatschappij van Zwitserleven meldt een gestegen onderliggend resultaat en een significante verbetering van de solvabiliteitspositie (180%).

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven genomineerd voor Pensioen Pro Award

Wij zijn genomineerd voor de Pensioen Pro Award in de categorie ‘Lange­termijnbelegger van het jaar 2021’. De nominatie is een erkenning voor ons duurzaam beleggingsbeleid.

Leestijd 2 minuten

Nieuwe benchmark Zwitserleven Wereld Aandelen­fonds

Zwitserleven en ACTIAM willen met het Zwitserleven Wereld Aandelen­fonds meer marktconform gaan beleggen. Uit de periodieke beoordeling van het beleggingsbeleid blijkt dat dit beter past bij de lange termijnontwikkelingen die we verwachten van de verschillende regio’s

Leestijd 2 minuten

Wijziging voor­waarden en prospectussen aan vereisten SFDR en Taxonomieverordening

Per 3 januari 2022 zijn de voor­waarden aangepast van de Zwitserleven Beleggings­fondsen en Zwitserleven Institutionele Beleggings­fondsen.

Leestijd 1 minuten

Zwitserleven Variabele Rente wordt opgeheven

Zwitserleven stopt per 17 januari 2022 met Zwitserleven Variabele Rente. Beleggers krijgen bericht dat zij voor 14 januari 2022 moeten overstappen naar een ander fonds.

Leestijd 2 minuten

Pensioen­fonds Atradius brengt haar pensioen onder bij Zwitserleven

Zwitserleven neemt per 1 november 2021 de pensioenaanspraken en -rechten over van Stichting Pensioen­fonds Atradius Nederland i.l. In totaal gaat het om ruim 1400 deelnemers en een belegd pensioenvermogen van €455 miljoen.

Leestijd 5 minuten

Succesvolle samenwerking tussen Zwitserleven en ACTIAM wordt voortgezet

We zijn erg blij met goed nieuws over onze samenwerking met onze vermogens­beheerder ACTIAM. Ons moederbedrijf Athora Netherlands kondigt aan dat het een overeenkomst heeft gesloten tot de verkoop van vermogens­beheerder ACTIAM aan Cardano Group.

Leestijd 4 minuten

Athora publiceert halfjaarcijfers; groei Zwitserleven zet voort.

Athora Netherlands heeft haar cijfers over de eerste helft van 2021 bekend gemaakt. Ze meldt een gestegen onderliggend resultaat en een stabiele solvabiliteitspositie. De commerciële resultaten van Zwitserleven laten zien dat de groei in pensioenen doorzet.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, heeft het meest duurzame beleggingsbeleid van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Leestijd 3 minuten