Zwitserleven Lifecycle Model is verbeterd.

Met HorizonBeleggen en ProfielBeleggen beleggen wij pensioengeld in een mix van aandelen, vastgoed, bedrijfs- en staatsobligaties. Zwitserleven verzorgt de individuele mix van de beleggingen. Dit gebeurt op basis van een Lifecycle Model. Dit Lifecycle Model is verbeterd, zodat de kans op een goed rendement nog beter wordt benut.

Nieuw in het Lifecycle Model

Samen met een onafhankelijk adviseur hebben wij het Lifecycle Model kritisch bekeken. Om het model te optimaliseren, bleek dat er verbetering mogelijk was door iets meer risico toe te voegen en door de afbouw een beter verloop te geven. Het Lifecycle Model hebben wij daarmee verbeterd. De kans op een hoger pensioen is hiermee toegenomen.

Wat is er niet veranderd?

De beleggingsfondsen in het Lifecycle Model zijn niet veranderd. Gemiddeld zijn de fondskosten daarmee ook gelijk gebleven. Doordat werknemers een andere mix van beleggingen hebben, kunnen de fondskosten op individueel niveau veranderen.

Puur voor later

U vertrouwt ons iedere maand pensioenpremie toe. Die premies beleggen we in bedrijven die verantwoord te werk gaan. Wij geloven dat zulke bedrijven beter zijn voorbereid op de toekomst en dus meer rendement opleveren. Daarnaast dragen we zo bij aan een mooiere wereld - ook eentje die op de pensioendatum nog mooi is.

Fondsen.

Fondsen.

Bekijk de koersen van alle beleggingsfondsen die door Zwitserleven en haar fondsbeheerders worden aangeboden.