Zwitserleven genomineerd voor Pensioen Pro Award
ImageDuurzaam

Zwitserleven genomineerd voor Pensioen Pro Award

ImageLeestijd 2 minuten
Zwitserleven is genomineerd voor de Pensioen Pro Award in de categorie ‘Langetermijnbelegger van het jaar 2021’. De award wordt uitgereikt aan de pensioenuitvoerder met een onderscheidende beleggingsstrategie die zowel een financieel als maatschappelijk rendement oplevert. De feestelijke uitreiking is dit jaar op 17 maart in Amsterdam.

Ieder jaar deelt de vakjury van de Pensioen Pro Awards tien prijzen uit aan personen en organisaties in de pensioensector die zich op een bepaald terrein verdienstelijk hebben gemaakt. Naast gouden en zilveren prijzen, zoals Pensioenfonds van het jaar, zijn er zes themaprijzen te vergeven. Een daarvan is Langetermijnbelegger van het jaar. Zwitserleven is een van de drie genomineerden hiervoor.

Erkenning voor duurzaam beleggingsbeleid

De nominatie is een erkenning voor ons duurzaam beleggingsbeleid. Wij voelen ons verantwoordelijkheid voor het pensioengeld dat onze klanten ons toevertrouwen en zetten ons in om een optimaal rendement te behalen. Niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk. Als pensioenverzekeraar stimuleren we bedrijven en overheden, mens, milieu en maatschappij te respecteren. Zo dragen we bij aan het verduurzamen van de wereld waarin we leven. Want het Zwitserleven Gevoel is onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld.

Meer over duurzaamheid

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt donderdagavond 17 maart plaats in de Koepelkerk te Amsterdam. 

Meer informatie over de Pensioen Pro Awards


Dit artikel is gepubliceerd op 14 maart 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

ACTIAM kritisch in het nieuws.

Onlangs was ACTIAM in het nieuws over beleggingen in fossiele bedrijven. Een branchebreed journalistiek onderzoek stelde zich kritisch op over het beleid van ACTIAM en andere marktpartijen. Wij begrijpen dat dit artikel zorgen kan hebben opgeroepen.

Leestijd 4 minuten

Meer biodiversiteit in Zwitserleven-bossen.

Met het geld dat beschikbaar is gekomen door de vervallen heel kleine pensioenen heeft Zwitserleven een eigen bos aangeplant. Inmiddels is er al een flinke toename van de biodiversteit waargenomen.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven lanceert nieuwe merkcampagne ‘Met Gevoel voor de toekomst’

In de nieuwe landelijke merkcampagne ‘Met Gevoel voor de toekomst’ staat duurzaamheid en samenwerken centraal. De nieuwe generatie werknemers vindt duurzaamheid minstens zo belangrijk als een goed rendement.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven Bomenplantdag

Op 11 maart gaan we samen met Trees for All een nieuw voedselbos aanplanten in Zuid-Limburg. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Leestijd 3 minuten

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, heeft het meest duurzame beleggingsbeleid van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Leestijd 3 minuten

Vijf nieuwe duurzame beleggings­fondsen in VrijBeleggen

Met ons beleggingsbeleid dragen we bij aan een mooiere wereld. Daarom kan een deelnemer in VrijBeleggen vooral kiezen voor fondsen die duurzame beleggingen tot doel hebben of ES-kenmerken promoten. En die keuze is vanaf nu ruimer.

Leestijd 2 minuten