Succesvolle samenwerking tussen Zwitserleven en ACTIAM wordt voortgezet
ImageOver Zwitserleven

Succesvolle samenwerking tussen Zwitserleven en ACTIAM wordt voortgezet

ImageLeestijd 4 minuten

Vermogensbeheerder ACTIAM wordt onderdeel van Cardano Group

We zijn erg blij met goed nieuws over onze samenwerking met onze vermogensbeheerder ACTIAM. Vandaag kondigt ons moederbedrijf Athora Netherlands aan dat het een overeenkomst heeft gesloten tot de verkoop van vermogensbeheerder ACTIAM aan  Cardano Group. Deze transactie is het begin van een strategische samenwerking tussen Athora Netherlands en Cardano. ACTIAM blijft als onderdeel van Cardano de vermogensbeheersdiensten verlenen aan de unit-linked business van Athora Netherlands. Dat betekent dat Zwitserleven de succesvolle samenwerking met ACTIAM voortzet. Én dat wij verdere stappen kunnen zetten om samen invulling te geven aan onze duurzaamheidsambities.

Kennis van Nederlandse pensioensector
Cardano is een toonaangevende risico- en vermogensbeheerspecialist voor pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers en heeft gespecialiseerde kennis van de Nederlandse pensioen- en verzekeringssector. Duurzaamheid en maatschappelijke impact vormen de kern van de cultuur van Cardano. Dankzij het langetermijnpartnerschap tussen Athora Netherlands en Cardano kunnen we de samenwerking met ACTIAM voortzetten. En kunnen onze klanten blijvend gebruikmaken van de duurzame beleggingsfondsen.

Sterk in optimalisatie beleggingsstrategieën
Daarnaast profiteren onze klanten van pensioenexpertise, innovatiekracht en productproposities van Cardano. Zij zijn bij uitstek sterk in optimalisatie van beleggingsstrategieën gericht op maximaliseren van rendementen en het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen. Hierbij houden zij rekening met de risicohouding en -bereidheid van de deelnemers. En met pensioenuitkeringen die in de toekomst gedaan moeten worden. Met deze samenwerking kunnen we onze life cycles verder innoveren. Gericht op de toekomst en het nieuwe pensioenstelsel.  

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden.

Lees hier het persbericht van Athora Netherlands


Dit artikel is gepubliceerd op 21 oktober 2021

Misschien vindt u dit ook interessant:

Nieuwe MijnZwitserleven werkgever

In 2023 is het werkgeversportaal in MijnZwitserleven verbeterd en getest door 40 werkgevers, met nieuwe functionaliteiten vanaf eind juli.

Leestijd 2 minuten

Nieuwe directie Zwitserleven PPI

Per 1 juni 2024 krijgt Zwitserleven PPI N.V. een nieuwe directie, met Edwin van den Oever als CEO, opvolger van Arjen van Zanten.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven en Athora Netherlands nieuwe partner Koninklijk Concertgebouworkest

Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Leestijd 2 minuten

Jaarcijfers Athora Netherlands 2023

Athora Netherlands, het moederbedrijf van Zwitserleven, heeft haar financiƫle resultaten over 2023 gepubliceerd.

Leestijd 2 minuten