Athora Netherlands en WTW ronden overdracht van PPI af.

Athora Netherlands en WTW ronden overdracht van PPI af.

ImageLeestijd 2 minuten

Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) maakt vandaag bekend dat de overdracht van de Nederlandse premiepensioeninstelling (PPI) van WTW aan Athora Netherlands is afgerond.

De Nederlandse PPI van WTW blijft voorlopig een aparte entiteit. Op termijn zal het een
geïntegreerd on derdeel worden van Zwitserleven PPI N.V., met behoud van de belangrijkste huidige klantpropositie. Daartoe zal in 2023 een uitgebreid integratieplan worden ontwikkeld.

De beste onderdelen van beide PPI's benutten

Annemieke Visser-Brons, Chief Commercial Officer van Athora Netherlands: "Het verkrijgen van goedkeuring van DNB was een belangrijke stap in het overnameproces. Nu is de overdracht afgerond en we verwelkomen de medewerkers en klanten van de Nederlandse PPI van WTW bij Athora Netherlands. De overname van de Nederlandse PPI van WTW stelt ons in staat de beste onderdelen van beide PPI's te benutten. De gecombineerde schaal en capaciteit geeft ons de mogelijkheid tot nog meer innovatie en nog betere dienstverlening aan onze klanten en deelnemers."

In het belang van medewerkers, klanten en deelnemers

Rolf Kooijman, voorzitter stichtingsbestuur: "Wij zijn verheugd dat de overdracht aan Athora
Netherlands is afgerond. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overdracht in het belang is van onze medewerkers, klanten en deelnemers. Samen zijn we goed gepositioneerd om te groeien en ons hoge niveau van klant- en deelnemerstevredenheid te behouden."


Dit artikel is gepubliceerd op 04 april 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Nederland heeft het beste pensioenstelsel van de wereld.

Het Nederlandse pensioenstelsel is beoordeeld als het beste van de wereld.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven zet met nieuw management volgende stap richting pensioenspecialist.

Athora Netherlands verwelkomt Jan Willem Hoitsma en Geneviève Ho Sam Sooi binnen het managementteam van de commerciële tak, het MT Commerce.

Leestijd 2 minuten

Sterke halfjaarcijfers voor Athora Netherlands

In de eerste helft van 2023 haalde Athora Netherlands sterke financiële en commerciële resultaten ondanks uitdagende marktomstandigheden.

Leestijd 4 minuten

Zwitserleven voor de 2e keer achtereen aan kop in duurzaamheidsranking van VBDO

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, behaalt eerste plaats in de benchmark 'Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland'.

Leestijd 2 minuten