Athora Netherlands en WTW ronden overdracht van PPI af.

Athora Netherlands en WTW ronden overdracht van PPI af.

ImageLeestijd 2 minuten

Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) maakt vandaag bekend dat de overdracht van de Nederlandse premiepensioeninstelling (PPI) van WTW aan Athora Netherlands is afgerond.

De Nederlandse PPI van WTW blijft voorlopig een aparte entiteit. Op termijn zal het een
geïntegreerd on derdeel worden van Zwitserleven PPI N.V., met behoud van de belangrijkste huidige klantpropositie. Daartoe zal in 2023 een uitgebreid integratieplan worden ontwikkeld.

De beste onderdelen van beide PPI's benutten

Annemieke Visser-Brons, Chief Commercial Officer van Athora Netherlands: "Het verkrijgen van goedkeuring van DNB was een belangrijke stap in het overnameproces. Nu is de overdracht afgerond en we verwelkomen de medewerkers en klanten van de Nederlandse PPI van WTW bij Athora Netherlands. De overname van de Nederlandse PPI van WTW stelt ons in staat de beste onderdelen van beide PPI's te benutten. De gecombineerde schaal en capaciteit geeft ons de mogelijkheid tot nog meer innovatie en nog betere dienstverlening aan onze klanten en deelnemers."

In het belang van medewerkers, klanten en deelnemers

Rolf Kooijman, voorzitter stichtingsbestuur: "Wij zijn verheugd dat de overdracht aan Athora
Netherlands is afgerond. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overdracht in het belang is van onze medewerkers, klanten en deelnemers. Samen zijn we goed gepositioneerd om te groeien en ons hoge niveau van klant- en deelnemerstevredenheid te behouden."


Dit artikel is gepubliceerd op 04 april 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Deel van de deelnemers van Pensioen­fonds Aon kiest voor innovatieve opt-out van Zwitserleven

Het bestuur van Pensioen­fonds Aon heeft oud-deelnemers en pensioenge­rechtigden een opt-out mogelijkheid bij Zwitserleven geboden bij de overdracht van de gesloten pensioen­regelingen naar het Algemeen Pensioen­fonds Stap.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven neemt 2e pijler pensioenportefeuille over van Onderlinge ’s-Gravenhage.

Zwitserleven heeft met Onderlinge ’s-Gravenhage overeen­stemming bereikt over de overname van de 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage. In totaal betreft het circa 11.300 polissen en een belegd pensioenvermogen van ongeveer EUR 307 miljoen.

Leestijd 2 minuten

Meer biodiversiteit in Zwitserleven-bossen.

Met het geld dat beschikbaar is gekomen door de vervallen heel kleine pensioenen heeft Zwitserleven een eigen bos aangeplant. Inmiddels is er al een flinke toename van de biodiversteit waargenomen.

Leestijd 2 minuten

Athora Netherlands neemt WTW’s PPI in Nederland over.

Athora Netherlands is met WTW overeengekomen de PPI van WTW in Nederland over te nemen. Deze wordt onderdeel van het marktleidende en duurzame aanbod van Zwitserleven PPI.

Leestijd 2 minuten