Deel van de deelnemers van Pensioenfonds Aon kiest voor innovatieve opt-out van Zwitserleven
ImageOver Zwitserleven

Deel van de deelnemers van Pensioenfonds Aon kiest voor innovatieve opt-out van Zwitserleven

ImageLeestijd 2 minuten

Het bestuur van Pensioenfonds Aon heeft oud-deelnemers en pensioengerechtigden een opt-out mogelijkheid bij Zwitserleven geboden bij de overdracht van de gesloten pensioenregelingen naar het Algemeen Pensioenfonds Stap. Via deze opt-out konden zij kiezen voor een levenslang gegarandeerd pensioen bij Zwitserleven met een vaste jaarlijkse indexatie van minimaal 2,0%. 168 deelnemers, die ongeveer EUR 58 miljoen belegd pensioenvermogen vertegenwoordigen, hebben voor de opt-out van Zwitserleven gekozen.

Zwitserleven heeft samen met het pensioenfondsbestuur een maatwerkoplossing uitgewerkt die rekening houdt met de verschillende risicovoorkeuren binnen het fonds. Hierbij stonden de toekomstwensen van de deelnemers centraal. In dit geval is er een oplossing bedacht in de vorm van een standaard collectieve waardeoverdracht van alle deelnemers naar het Algemeen Pensioenfonds Stap en een opt-out mogelijkheid voor de pensioengerechtigden en oud-deelnemers van het fonds naar een levenslang gegarandeerd pensioen bij Zwitserleven met een vaste jaarlijkse indexatie. Zo is concrete invulling gegeven aan een bepaalde mate van keuzevrijheid voor deze deelnemers, waarmee ook het draagvlak is versterkt voor de liquidatie van het pensioenfonds en de daarmee gepaard gaande transitie.

Maatwerkoplossing

Annemieke Visser-Brons, Chief Commercial Officer van Athora Netherlands, het moederbedrijf van Zwitserleven: “Ik ben trots dat Zwitserleven met deze maatwerkoplossing de deelnemers van Pensioenfonds Aon de mogelijkheid heeft geboden te kiezen voor de zekerheid van een gegarandeerd pensioen bij Zwitserleven. Ik heet hen dan ook van harte welkom in het volste vertrouwen dat zij bij ons van Het Zwitserleven Gevoel gaan genieten.”

Nieuwe oplossingen vooruitlopend op nieuwe wetgeving

Pensioenfonds Aon en Zwitserleven geven door deze samenwerking pensioenfondsen en hun deelnemers nieuwe mogelijkheden om te onderzoeken in de aanloop naar de invoering van de Wet toekomst pensioenen. Dit is een mooi voorbeeld van hoe pensioenfonds, adviseur en uitvoerders samen de verantwoordelijkheid nemen in het vinden van oplossingen die rekening houden met de verschillende risicovoorkeuren van alle deelnemers.


Dit artikel is gepubliceerd op 10 mei 2023