Het nieuwe pensioenakkoord.

Logo pensioenakkoord

Een soepele overgang naar het nieuwe pensioenstelsel

We zijn op weg naar een persoonlijk en transparant pensioenstelsel dat beter aansluit bij de ontwikkelingen in onze maatschappij en op de arbeidsmarkt. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenregelingen voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Zwitserleven helpt u en uw klanten graag met de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Zwitserleven en het pensioenakkoord

Zwitserleven tooling transitie

Zwitserleven tooling transitie

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel betekent voor een werkgever dat hij veel keuzes moet maken. Voor u ligt hier een belangrijke rol om de verschillen tussen de huidige en nieuwe pensioenregeling inzichtelijk te maken. Daar helpen we u graag bij. We stellen daarom vanaf september 2022 een gratis beheertool beschikbaar.

Zwitserleven pensioenregelingen

Zwitserleven pensioenregelingen

Vanaf 1 januari 2027 kan een werkgever voor een pensioenregeling bij Zwitserleven alleen nog kiezen voor een beschikbare-premieregeling. In een handig overzicht ziet u onze huidige en nieuwe pensioenregelingen.

Transitieperiode en mijlpalen

Vanaf de ingangsdatum van de Wet toekomst pensioenen hebben pensioenuitvoerders tot 1 januari 2027 de tijd om de pensioenregelingen aan te passen. De ingangsdatum staat nog steeds gepland op 1 juli 2023. Pensioenuitvoerders en sociale partners moeten uiterlijk op 31 december 2026 klaar zijn.

De plannen voor de nieuwe wet liggen bij de Tweede Kamer. We gaan uit van de plannen en tijdslijnen zoals nu bekend.

Meer over het pensioenakkoord

Meer lezen?

Lees meer artikelen over het pensioenakkoord. Berry van Sonsbeek en anderen duiken in de details en houden de actualiteit in de gaten.