Het nieuwe pensioenakkoord.

Logo pensioenakkoord

Een soepele overgang naar het nieuwe pensioenstelsel

We zijn op weg naar een persoonlijk en transparant pensioenstelsel dat beter aansluit bij de ontwikkelingen in onze maatschappij en op de arbeidsmarkt. Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenregelingen voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Zwitserleven helpt u en uw klanten graag met de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Zwitserleven en het pensioenakkoord

Wtp offreren

Wtp offreren

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel betekent voor een werkgever vooral veel keuzes maken. Ontdek hoe snel u uw klant meer inzicht kunt geven met een Wtp offerte via de Zwitserleven Offertetool. Heeft u nog geen toegang tot de Zwitserleven Offertetool dan vindt u op deze pagina daar meer informatie over.

Zwitserleven tooling transitie

Zwitserleven tooling transitie

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel betekent voor een werkgever dat hij veel keuzes moet maken. Voor u ligt hier een belangrijke rol om de verschillen tussen de huidige en nieuwe pensioenregeling inzichtelijk te maken. Daar helpen we u graag bij met onze gratis beheertool. 

Zwitserleven pensioenregelingen

Zwitserleven pensioenregelingen

Vanaf 1 januari 2028 kan een werkgever voor een pensioenregeling bij Zwitserleven alleen nog kiezen voor een beschikbare-premieregeling. In een handig overzicht ziet u onze huidige en nieuwe pensioenregelingen.

Transitieperiode en mijlpalen

Transitieperiode en mijlpalen

Vanaf de ingangsdatum van de Wet toekomst pensioenen hebben pensioenuitvoerders vooralsnog tot 1 januari 2028 de tijd om de pensioenregeling aan te passen. De wet is op 1 juli 2023 ingegaan.

Meer over het pensioenakkoord

Meer lezen?

Lees meer artikelen over het pensioenakkoord. Berry van Sonsbeek en anderen duiken in de details en houden de actualiteit in de gaten.