Het nieuwe pensioenakkoord.

Logo pensioenakkoord

Een soepele overgang naar het nieuwe pensioenstelsel

We zijn op weg naar een persoonlijk en transparant pensioenstelsel dat beter aansluit bij de ontwikkelingen in onze maatschappij en op de arbeidsmarkt. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenregelingen voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Zwitserleven helpt u en uw klanten graag met de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Zwitserleven en het pensioenakkoord

Zwitserleven pensioenregelingen

Zwitserleven pensioenregelingen

Vanaf 1 januari 2027 kan een werkgever voor een pensioenregeling bij Zwitserleven alleen nog kiezen voor een beschikbare-premieregeling. In een handig overzicht ziet u onze huidige en nieuwe pensioenregelingen.

Zwitserleven tooling transitie

Zwitserleven tooling transitie

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel betekent voor een werkgever dat hij veel keuzes moet maken. Voor u ligt hier een belangrijk rol om de verschillen tussen de huidige en nieuwe pensioenregeling inzichtelijk te maken. Daar helpen we u graag bij. We stellen daarom vanaf september 2022 een gratis beheertool beschikbaar.

Communicatie

U ontvangt van ons belangrijke en relevante informatie over de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Dit doen we onder meer via de Nieuwz Adviseur, kennissessies, persoonlijke e-mails en natuurlijk in updates op deze pagina.

Ook werkgevers en deelnemers vinden op onze website informatie over het pensioenakkoord. Op aparte pagina’s informeren we hen over de nieuwe afspraken en regels voor pensioen. Daarnaast houden we hen via de NieuwZ op de hoogte. En het pensioenakkoord is natuurlijk ook een van de onderwerpen tijdens onze PensioenAvonden.

Meer over het pensioenakkoord

Meer lezen?

Lees meer artikelen over het pensioenakkoord. Berry van Sonsbeek en anderen duiken in de details en houden de actualiteit in de gaten. 

Blijf op de hoogte

Elke 2 weken het laatste nieuws in uw mailbox? Meld u aan voor NieuwZ voor adviseurs en lees meer over onze producten en dienstverlening, het pensioenakkoord, en meer.