Verlengingen en precontractuele dekking.

Verlengingen en precontractuele dekking.

ImageLeestijd 2 minuten

1 januari 2021 nadert, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Voor werkgevers van wie de uitvoeringsovereenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2020, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de werknemers dat de risico's van overlijden en arbeidsongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2021 een beslissing neemt of hij de uitvoeringsovereenkomst wel of niet wil verlengen. Laat u het ons weten als we u hierbij kunnen helpen?

Hoe verder na 1 januari 2021?

Sommige werkgevers hebben extra tijd nodig om een beslissing te nemen over de voortzetting van de overeenkomst. Dit begrijpen we. Daarom bieden we de mogelijkheid van een precontractuele dekking voor het overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico. Er is dan na 1 januari 2021 dekking onder voorwaarde dat de werkgever de pensioenregeling bij Zwitserleven voortzet. De precontractuele dekking maakt onderdeel uit van het voorstel aan uw relatie. We vragen hier geen kosten voor. En uw relatie hoeft er niets voor te doen. Staat de precontractuele dekking niet in het voorstel? Vraag ernaar bij uw contactpersoon binnen Zwitserleven.

Wanneer geldt de precontractuele dekking?

De precontractuele dekking gaat in op 1 januari 2021 en geeft dekking tot uiterlijk 1 februari 2021 op basis van het nieuwe voorstel. In het voorstel staan ook de voorwaarden voor deze dekking. Staan deze er niet in of wilt u hier meer over weten? Vraag ernaar bij uw contactpersoon binnen Zwitserleven.

Belangrijk: Besluit de werkgever zijn pensioenregeling niet bij Zwitserleven voort te zetten? Dan heeft dit gevolgen voor de dekkingen. Laat u hierover informeren door uw contactpersoon binnen Zwitserleven.


Meer informatie

Heeft u vragen over de precontractuele dekking of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Hij of zij helpt u graag verder.


Dit artikel is gepubliceerd op 15 december 2020