Zwitserleven PRI en optimalisatie premieregeling

Zwitserleven PRI en optimalisatie premie­regeling

Hoogste totaalscore UN PRI voor vermogensbeheerder Zwitserleven

Ook dit jaar heeft UN PRI (United Nations Principles for Responsible Investment) onze vermogensbeheerder ACTIAM beoordeeld met topscores. Voor maar liefst 13 van de 14 modules kreeg ACTIAM een A+. Voor Zwitserleven is dit opnieuw een bevestiging van de kwaliteit van onze samenwerkingspartner op het gebied van duurzaamheid. In onderstaande tabel ziet u de modules, de score van ACTIAM en de gemiddelde score in de sector (een B).

Het doel van PRI

UN PRI beoordeelt jaarlijks de integratie van 'Environmental, Social en Governance' (ESG) in het gehele beleggingsproces opgedeeld in modules. Dit is een beoordeling van de integratie van ESG in het gehele beleggingsproces (de scores lopen van E tot A). Een organisatie moet op basis van een aantal indicatoren per module aan UN PRI rapporteren. Indicatoren zijn bijvoorbeeld het hebben van een beleid en tools om CO2-emissierisico's te bepalen. Het doel van PRI is investeerders te stimuleren om verantwoorde beslissingen te nemen in hun beleggingsstrategie.

Samenvatting scorekaart

Samenvatting scorekaart

Brief aan premievrije deelnemers over verloop pensioenpolis

Ook dit jaar stuurt Zwitserleven premievrije deelnemers van de Unit-Linked-portefeuille een brief over het verwachte verloop van hun pensioenpolis tot aan de pensioendatum. Iedereen die tussen 1 januari 2017 en 1 juli 2019 uitdienst ging, krijgt voor de eerste keer de brief. Een aantal deelnemers die al eerder zijn geïnformeerd, ontvangen opnieuw deze brief.

Waarom ook weer?

Sommige pensioenpolissen nemen in waarde af door het onttrekken van risicopremies voor het partnerpensioen op risicobasis voor de pensioendatum na uitdiensttreding. Zwitserleven informeert daarom deelnemers, zodat ze actie ondernemen. In de brief lezen ze dan ook welke mogelijkheden ze hebben. En dat ze bij hun adviseur terecht kunnen voor advies.

Verzenddata van de mailing

We versturen de brief op vrijdag 11 oktober, dinsdag 15 oktober, vrijdag 18 oktober en dinsdag 22 oktober.