Halfjaarcijfers Zwitserleven en Zwitserleven PPI

Halfjaarcijfers Zwitserleven en Zwitserleven PPI

Zwitserleven en Zwitserleven PPI hebben mooie commerciële resultaten geboekt in het eerste halfjaar van 2019. Terwijl we ons voorbereiden op de wisseling van eigenaar, bleven klanten ons trouw, waardoor de retentie hoog bleef op 87%.

Hoewel de solvabiliteit is gedaald door dalende (reken)rentes in de financiële markten, heeft Zwitserleven de bedrijfskosten verder verlaagd en de premie-inkomsten op peil gehouden. De periodieke premie-inkomsten laten een stijgende trend zien en het netto onderliggend resultaat steeg het eerste halfjaar met € 44 miljoen tot € 105 miljoen. Een groei van ruim 70%.
Lees het persbericht.

Sterke groei Zwitserleven PPI

Het gaat goed met de Zwitserleven PPI. Ondanks de sterke concurrentie op de beschikbare-premieregeling heeft de PPI een grote groei weten te behalen, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van 2019.

De Assets under Management (het belegd vermogen) is gestegen van € 255 miljoen halverwege 2018 naar € 463 miljoen in juli 2019. Bijna een verdubbeling. Dit is voor het grootste deel dankzij de groei van de PPI. Ook het premievolume is met meer dan 50% gestegen van € 99 miljoen naar € 152 miljoen. De Zwitserleven PPI heeft een halfjaarverslag gemaakt voor haar deelnemers en werkgevers.
Bekijk het verslag.

Positief bedrijfsresultaat

Met deze stijgingen verwacht de PPI van Zwitserleven dit jaar voor het eerst een positief bedrijfsresultaat te laten zien. Dit is in lijn met het businessplan.

Vijf sterren

Een van de redenen van de groei van de PPI is uiteraard de vijf sterren die zij heeft gekregen voor de productvoorwaarden van MoneyView, als enige in de hele beschikbare premie markt. Dit is het bewijs dat ons product volledig is en aan veel wensen van onze klanten voldoet.

Tevredenheid klanten

Zwitserleven PPI kent geen contracttermijn, alleen een opzegtermijn van 2 maanden. Er zijn nauwelijks werkgevers die de Zwitserleven PPI verlaten. Dit geeft aan dat na ruim 5 jaar de PPI een volwassen bedrijf is dat naar tevredenheid van de klanten opereert.
Lees alles over Zwitserleven Nu Pensioen

Zwitserleven Journaal

Het Zwitserleven Journaal is een nieuw initiatief om u de komende maanden te informeren over belangrijke ontwikkelingen bij Zwitserleven. We bespreken onze halfjaarcijfers, het verlengingsproces, de Uniforme Rekenmethodiek, de Zwitserleven PPI en nog veel meer. Het kost u niet veel tijd, is duurzaam en informatief. Bekijk de video en deel dit bericht ook met collega's bij u op kantoor. Zo is iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Zwitserleven. 

Zwitserleven Journaal

Zwitserleven Journaal

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".

Vragen?

Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Zwitserleven.