Zwitserleven organiseert Pensioenavond tijdens de Pensioen 3-daagse.

Zwitserleven organiseert Pensioenavond tijdens de Pensioen 3-daagse.

Op 5, 6 en 7 november is de Pensioen 3-daagse. Dit is een initiatief van Wijzer in Geldzaken en het Ministerie van Financiën. Bedrijven bundelen hun krachten om tijdens deze dagen de consument pensioen bewuster te maken. Zwitserleven vindt dit een uitstekend initiatief! Daarom organiseren we de PensioenAvond.

PensioenAvond

Op dinsdag 5, woensdag 6 – en donderdag 7 november organiseren we de bekende PensioenAvond voor deelnemers die vlak voor hun pensioen staan. Rolina von Hebel en Marcel Jansen van Zwitserleven vertellen over de veranderingen in pensioenland en over de pensioenkeuzes die rondom de pensioendatum gemaakt kunnen worden. Het gaat om algemene informatie over pensioen. Van advisering is geen sprake. Meer informatie over het programma vindt u op de pagina PensioenAvond.

Uw relaties ontvangen een uitnodiging

Binnenkort ontvangen deelnemers vanaf 62 jaar met een pensioenregeling bij Zwitserleven een uitnodiging voor de PensioenAvond. We respecteren hierbij de afspraken die we met u als adviseur hebben gemaakt. Vooraf informeren we de werkgevers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden van buiten Zwitserleven zich inschrijven. U kunt zich dus ook inschrijven. Via social media brengen we de PensioenAvond ook onder de aandacht.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon van Zwitserleven of u kunt een e-mail sturen

Tabel RendementsCorrectie Variabel

De rente is erg laag. En misschien daalt hij nog wel verder. Zelfs negatieve rentes zijn nu denkbaar. Ook de rente die we gebruiken voor de RendementsCorrectie in pensioenregelingen is gedaald. Eén van de juridische documenten van de uitvoeringsovereenkomst tussen uw relatie en ons is de bijlage 'Tabel RendementsCorrectie Variabel'. Hierop staan de percentages RendementsCorrectie Variabel bij een aantal voorbeeldpercentages marktrente. Deze tabel startte bij een marktrente van 0%.

Omdat de rente mogelijk verder daalt hebben we de oorspronkelijke tabel uitgebreid met de RendementsCorrectie Variabel bij negatieve marktrente. Uw relaties ontvangen de uitgebreide tabel binnenkort van ons. We vragen uw relaties om de tabel te bewaren bij de overige juridische documenten van hun overeenkomst.