Anbang bereikt overeenstemming over verkoop VIVAT

Anbang bereikt overeen­stemming over verkoop VIVAT

VIVAT is door haar aandeelhouder Anbang geïnformeerd dat zij overeenstemming heeft bereikt met Athora en NN over de verkoop van VIVAT. De overeenstemming is voorwaardelijk aan onder meer het doorlopen van het adviestraject met de medezeggenschap en goedkeuring van toezichthouders. De voorgenomen verkoop is onderdeel van Anbang's strategische heroriëntatie die zij in oktober 2018 aankondigde.

Over Athora en NN Group

Athora is een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep die volledig gericht is op de Europese markt. Athora is gefocust op lange termijn groei en wil een leidende rol spelen in het samenvoegen van pensioen- en levensverzekeringen in Europa. Athora wil met de producten die zij aanbieden, een vertrouwde en langdurige relatie ontwikkelen met de klant om aan hun verwachtingen, behoeften en vereisten te voldoen. NN Group is een leidende Nederlandse verzekeraar. U vindt hier meer informatie in het persbericht.

Wat betekent dit voor u als adviseur?

Deze overeenstemming over de verkoop van VIVAT heeft op dit moment geen consequenties voor onze samenwerking. Zodra er de komende periode relevante ontwikkelingen zijn, brengen wij u hiervan waar mogelijk op de hoogte.

Wat betekent dit voor klanten en hun pensioenregeling?

Voor onze klanten verandert er door de overeenstemming niets: zij behouden de rechten en plichten passend bij de door hen afgesloten pensioenregeling bij Zwitserleven. Als u vragen krijgt van klanten, kunt u aangeven dat deze berichtgeving geen financiële gevolgen heeft. Ook kunt u hen doorverwijzen naar zwitserleven.nl, waar de meest gestelde vragen te vinden zijn in het nieuwsbericht over de voorgenomen verkoop. Daarnaast ontvangen klanten hierover een mail. En is er een tekstbestand beschikbaar die u of de klant naar wens kunt gebruiken om deelnemers te informeren. De tekst is te downloaden via uw Zwitserleven portaal.

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij uw uw accountmanager. We houden u waar mogelijk op de hoogte als er relevante ontwikkelingen zijn die voor u van belang zijn.