Nieuw Jaaroverzicht biedt werkgevers direct financieel inzicht.
ImageProducten

Nieuw Jaaroverzicht biedt werkgevers direct financieel inzicht.

ImageLeestijd 4 minuten

Werkgevers die hun financiële eindsaldo van het afgelopen jaar willen bekijken kunnen hiervoor vanaf nu terecht in MijnZwitserleven. Met de introductie van een nieuwe pagina ‘Jaaroverzicht’ onder de optie Financieel krijgt de werkgever inzicht in de opbouw van het financiële eindsaldo per 31 december 2020. Dit saldo is definitief en kan de werkgever gebruiken voor de eigen administratie of doorgeven aan de accountant. Om de werkgevers in uw portefeuille hierin mee te nemen, leest u in dit bericht hoe het jaaroverzicht is opgebouwd en hoe de werkgever dit kan gebruiken.


Zo werkt het jaaroverzicht

Werkgevers zien in het menu van het financieel portaal een kopje ‘Jaaroverzicht’. Eenmaal op de pagina kan de werkgever een jaar selecteren waarover hij een jaaroverzicht wil en vervolgens klikken op ‘jaaroverzicht aanmaken’. Hierop wordt het gevraagde jaaroverzicht getoond. Daarnaast biedt de pagina onder ‘details’ een overzicht van alle boekingen, uitgesplitst in facturen, betalingen, uitbetalingen en overige boekingen.

Berekening van het eindsaldo

In het jaaroverzicht staat allereerst het beginsaldo van het jaar getoond. Hierbij worden de mutaties opgeteld die in het boekjaar hebben plaatsgevonden. De saldi van de mutaties staan gepresenteerd in de categorieën facturen, betalingen, uitbetalingen en overige boekingen. De optelsom bepaalt vervolgens het eindsaldo.

Betalen of ontvangen?

Het eindsaldo geeft aan of een werkgever nog een bedrag moet betalen of dat hij een bedrag ontvangt. De werkgever ziet zo in één oogopslag wat de financiële status is. Is het saldo positief? Dan is de werkgever dat bedrag verschuldigd aan Zwitserleven. Bij een negatief eindsaldo heeft de werkgever een tegoed bij Zwitserleven.

Waar moet u verder rekening mee houden?

  • Het jaaroverzicht toont alle boekingen die in onze administratie geboekt zijn in het betreffende boekjaar.
  • Alleen de boekingen voor de mutaties in het desbetreffende jaar zijn te raadplegen. Specifieke details van de facturen, zoals bijvoorbeeld nog openstaande bedragen, zijn net als voorheen te zien op de pagina ‘Alle facturen en betalingen’. Ook is hier de mogelijkheid een factuur in pdf te downloaden.
  • Heeft een werkgever meerdere onderdelen? Dan kan hij deze onderdelen afzonderlijk raadplegen. Er zijn dan dus meerdere jaaroverzichten beschikbaar. Ook voor onderdelen met een depot/bestemmingsreserve kan een werkgever het jaaroverzicht raadplegen.

Het overzicht wordt bij werkgevers geïntroduceerd met een nieuwsbericht in MijnZwitserleven. 

Bekijk een voorbeeld van een jaaroverzicht


Dit artikel is gepubliceerd op 26 januari 2021

Misschien vindt u dit ook interessant:

Jaarlijks aanpassen rendements­correctie vanaf 1 januari 2024.

Op 1 januari 2022 heeft Zwitserleven PPI de contracten zonder Tariefgarantie voor het laatst aangepast. Op dat moment is ook de rendements­correctie weer opnieuw vastgesteld. Zwitserleven PPI had als uitgangspunt de rendements­correctie tenminste eens in de 3 jaar aan te passen. Dit gaan we veranderen. Vanaf 1 januari 2024 past Zwitserleven PPI ieder jaar de rendements­correctie aan aan de rente die op dat moment geldt.

Leestijd 3 minuten

Het is bijna 1 januari 2023, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Voor werkgevers van wie de uitvoerings­overeenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2022, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de deelnemers dat de risico's van overlijden en arbeids­ongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2023 besluit of hij de uitvoerings­overeenkomst wel of niet wil verlengen. We helpen u hier graag bij.

Leestijd 2 minuten

De stijgende AOW is een onbedoeld cadeautje voor werkgevers, of toch niet? 

Per 1 januari 2023 stijgt de AOW met meer dan 10%. In een aantal gevallen leidt dit voor het komende jaar, afhankelijk van de reguliere salarisverhogingen en de verdeling van de hoogte van de salarissen over de deelnemers, tot een verlaging van de pensioengrondslag. En dus tot een lagere pensioen­opbouw en een lagere absolute pensioenpremie. Is dit een onbedoeld cadeautje voor de werkgever of biedt dit kansen?  Column door Berry van Sonsbeek.

Leestijd 3 minuten

Verdere ontwikkeling lifecycles: duurzaamheid en illiquide beleggingen.

Zwitserleven past binnenkort zijn lifecycles aan om zowel de verwachte pensioenopbrengst, als de duurzame impact van de lifecycles te vergroten. Hoe? Dat leggen sales director Ria Blok-Leenheer en product manager Catelijne Reissenweber graag uit.

Leestijd 5 minuten

Collectieve waardeoverdracht: een onderge­waardeerde optie.

De laatste tijd lijkt er een soort aversie te ontstaan tegen collectieve waardeoverdracht naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Welke afwegingen maken werkgevers om daar al of niet toe te besluiten? En belangrijker nog - wat is het beste voor de deelnemers? Een column van Berry van Sonsbeek.

Leestijd 5 minuten

Pensioen­Aanvullen en fiscale ruimte.

Het einde van het jaar nadert. Daarom starten wij vanuit Zwitserleven een campagne om onze deelnemers en werkgevers erop te wijzen om met Pensioen­Aanvullen hun ongebruikte fiscale ruimte van dit jaar te benutten. Goed moment om ook uw cliënten hierover te benaderen.

Leestijd 2 minuten