Marktontwikkelingen vragen om passende dienstverlening

Marktontwikkelingen vragen om passende dienstverlening

ImageLeestijd 2 minuten

Volgende stap richting pensioenspecialist van Nederland

Het adviseurslandschap is aan het veranderen. Zo zien we meer consolidatie en een toenemend verschil in bedieningsconcepten. Ook constateren we steeds vaker verschillen in de behoeftes van werkgevers voor de inhoud van pensioenregeling en de gewenste klantbediening. Daarom sluiten we per 1 juli 2024 onze dienstverlening aan op deze marktontwikkelingen.

Jan Willem Hoitsma (Director Employer Solutions): “De Wtp-transitie speelt een belangrijke rol in de verschillende behoeftes van werkgevers en adviseurs. We werken er continu aan om onze processen en daarmee de organisatie efficiënter te maken. Daarin past het om met onze dienstverlening aan te sluiten bij de verschillende behoeftes. Zo zorgen we ervoor dat werkgevers in de overgang naar een nieuwe pensioenregeling voor Zwitserleven blijven kiezen.”

Wat betekent dit voor u?

Voorop staat dat we blijven zorgen voor een hoge service en efficiënte afhandeling van vragen en verzoeken. Het kan zijn dat u door deze ontwikkelingen te maken krijgt met andere gezichten van Zwitserleven. Als dit voor u geldt, krijgt u rond 1 juli een persoonlijk bericht waarin we de nieuwe situatie toelichten.

Klant centraal

Jan Willem: “Wij zijn ervan overtuigd dat deze veranderingen waarin de klant centraal staat bijdragen aan een nog hogere tevredenheid van klanten en adviseurs. De komende jaren staan we voor een grote uitdaging om werkgevers te helpen de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel te maken. Dit doen we samen met de adviseurs die hierin een onmisbare rol vervullen. Daarnaast biedt het nieuwe pensioenstelsel Zwitserleven kansen om met nieuwe oplossingen klanten te helpen hun inkomen voor later zeker te stellen. Met onze flexibele pensioenproducten spelen we in op de veranderende wensen en behoeften van werkgevers en hun werknemers. Zo blijven we een leidende speler in de pensioenmarkt.”


Dit artikel is gepubliceerd op 12 juni 2024

Misschien vindt u dit ook interessant:

Eind in zicht voor nieuwe DB-contracten

Eind in zicht voor nieuwe DB-contracten

Leestijd 2 minuten

DC-tarieven wijzigen per 1 juli 2024

Op 1 juli wijzigen onze tarieven voor onze DC-pensioenproducten Exclusief Pensioen, Nu Pensioen en Netto­pensioen.

Leestijd 2 minuten

Kwartaalupdates Zwitserleven pensioenbeleggingen nu als video

Vanaf nu lichten we de kwartaal­rendementen van de beleggingen toe in een video. Hiermee willen we het bewustzijn van pensioenbeleggingen vergroten.

Leestijd 2 minuten

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2024.

Elk kwartaal brengt Cardano Asset Management (de fonds­beheerder van de Zwitserleven fondsen) verslag uit over de manier waarop zij haar duurzame beleggingsbeleid uitvoert.

Leestijd 2 minuten

Transitiecommunicatie Wet toekomst pensioenen komt op gang

Transitiecommunicatie rondom Wet toekomst pensioenen komt opgang. Deelnemers krijgen binnenkort informatie.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven en Athora Netherlands nieuwe partner Koninklijk Concertgebouworkest

Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Leestijd 2 minuten